Kampropet Odd - Enga

30.04.17 Odd – Vålerenga Skagerak Arena, kl. 20.00.

Det er i motbakke det går oppover! Når du står med dritt til halsen gjelder det å ikke henge med hue! Uttrykksformene er mange når det kommer til følelsen av ting som ikke er helt på stell. Gøy er det ikke, men vi vet det snur. Før eller siden. 

Det er langt ifra noen krise. Sannheten er at vi har gjort en halv bra bortekamp, og to ganske begredelige. Vi har vunnet to av to hjemmekamper uten å briljere. Tre av tre bortekamper er altså tapt, og for å være helt ærlige; vi var ganske ræva mot både Viking og Stabæk.

Nok galle! Mot breddeklubben Hei leverte gutta varene og ga seg ikke før det lå 10 mål i kassa bak vertenes keeper. En overbevisende affære som ble gjennomført på en ytterst profesjonell måte, og som førte til velfortjent kling i kassa hos de grønnkledde fra Heistad. En slik positiv opplevelse skulle en tro borger for godt spill hjemme mot søndagens motstander, Vålerenga.

VIF, med Ronny Deila som sjefskusk, har prestert omtrent som Odd i år. Gode tendenser i noen kamper og fullstendig natta i andre. Det hovmodige gullpreiket er følgelig tonet ned på Valle, og det tas nå heller en kamp av gangen (gammelt tjuvtriks). Defensivt har Vålerenga fremstått som ei sprukken holk, mens det offensivt til tider har fungert bedre. De har 8-10 i målforskjell etter 5 kamper, mens Odd har stusselige 3-8.

Det bør være lov til å håpe på en offensiv, målrik og fartsfylt kamp denne søndagskvelden på Falkum. Hverken Fagermo eller Deila er kjent for å legge seg bakpå og safe inn en uavgjort, så dette ligger an til å bli en kamp for historiebøkene. Kanskje er det også derfor den er hovedkamp på Eurosport denne vidunderlige ovale weekenden som munner ut i mai?

Flomlys, kveldskamp, spenning, kaffe, pølse.. Det beste av alt – det er fri dagen etter! En fredelig 1.mai ønskes alle, og vi håper den gås i møte med vakker fuglesang og tre søte poeng under puta.

Heia Odd!


Annonse fra Eliteserien: