Kampropet Odd - Godset

Kom i kampstemning med Kampropet!

Odd – Strømsgodset
Skagerak Arena
Lørdag 13.05.17
Kampstart 18:00

Kampene kommer som perler på en snor på denne tiden av året. For oss som er glad i fotball er det virkelig en vidunderlig kakofoni av kamper vi omgås for tiden; bl.a. innspurten i Champions League, PL og Europaligaen, i tillegg til Eliteserien da, selvfølgelig. 

«Det ekje bestandig langt fra topp te bånn» sang Drangedals store sønner Prestestranna Vel Vel Vel i 1992, til trampeklapp og stående ovasjoner. 25 år seinere befester utsagnet sin allmenne relevans. For det er noe med det: Har det gått litt sånn på halv tolv ei stønn, skal det stadig mindre til før en føler at det lysner. Litt sånn er det å være Odd-supporter om dagen. Vi er bortskjemte og kravstore, og den ene dommedagsprofeten overgår etter den andre på sosiale medier, Lietorvet og Hærrkless. Sannheten er at vi er på 4.plass med ett poeng opp til «sølvet», selv med susselige 6-9 i målforskjell. Borte mot Viking var vi ræva og tapte 3-0. Vi var avskrevet i toppen. Borte mot LSK vant vi, trass variabelt spill. Og vipps er optimismen tilbake. Nå kjemper vi om sølv. Jada.

Dagens motstander Strømsgodset har også fått kjenne litt på manglende flyt så langt i år. 9 poeng og tilsvarende stusselige 7-9 i målforskjell forteller det meste om laget hvis angrepsfotball har vært et fryktet våpen på norske Eliteseriearenaer de senere årene. Tor Ole Skullerud har over tid hatt gode resultater å vise til, både fra U21 og Molde de siste sesongene, men er nå inne i en tøff periode som hovedtrener i Godset. En del utskiftninger i spillertroppen må nok ta mye av skylda for den variable sesongstarten, men det er likevel noe som ikke stemmer helt hos Strømsgodset for tiden.

I Odd-leiren har skader og posisjonsbytter fått det meste av oppmerksomheten de siste ukene, og kampen mot Godset er intet unntak: midtbaneanker Joakim Våge Nilsen, en av Odds beste spillere så langt i sesongen, antas å starte som høyre back i Espen Ruuds fravær. Occean, Samuelsen og Zekhnini er neppe klare for 90 minutter. I tillegg er Rossbach og Oldup Jensen usikre, og svenske Martin Broberg og Fredrik Semb er definitivt ute. De 11 som starter skal være sultne og friske, lover Fagermo. Vi bør kunne forvente et Odd lag som går i strupen på Godset og presser dem inn i eget mål på jakt etter det første målet.

Det borger med andre ord for den toppeste stemning på stadion denne lørdagskvelden i mai, og når tribunene fylles med positive Oddrær pleier alle tre poengene å bli værende igjen på Skagerak Arena.

Annonse fra Eliteserien: