Kampropet Odd - KBK

Odd – Kristiansund
Skagerak Arena
Onsdag 5.apil 2017 kl. 19.00

Kristiansund, eller KBK for de som er opptatt av å økonomisere språget, er et nyopprykket fotballag fra Møre og Romsdal, stiftet så sent som i 2003. Der Odd har holdt det gående siden 1894 blir KBK som et lite barn å regne. Det hører med til historien at lokalt samarbeid hvor klubbene Clausenengen og Kristiansund FK ble slått sammen til ett flaggskip for regionen Nordmøre ligger bak.

Siden da har klubben vært i stødig utvikling, noe som ble kronet med et smått sensasjonelt opprykk fra OBOS-ligaen i fjor. Regionen har tidligere fostret profiler som Øyvind Leonhardsen, Trond Andersen og Ole Gunnar Solskjær. 

I følge ekspertisen i VG regnes KBK som et hardtkjempende 4-4-2-lag med god fysikk, men med en noe tynn stall og knappe ressurser. De har noen spennende offensive profiler i Kamer Quaka, Rocky Lekaj og Daoda Bamba – i tillegg til en og annen traust og duellsterk branne med lokal tilhørighet som utfører mer defensive oppgaver. Det er nok av kraft på topp i sort og hvitt hvis en liker den slags, si.

For vår del handler det om å score flere mål enn vi slipper inn. Søndagens noe spesielle kamp på Lerkendal viste at kollektivet Odd er i rute og at bredden på stallen er god: Våge Nilsen gjorde en ypperlig figur på sentral midtbane frem til korthuset ramla, og Oliver Berg løp, presset og plaget frustrerte RBKere nøyaktig etter planen. Likevel holdt det ikke. Nok om det.

Fotball handler jo en del om psykologi da, og det blir derfor ekstremt viktig for Odd å få en seier raskest mulig. Få bekreftelsen på at bevegelsene sitter, at målene kommer. At vi blir uslåelige hjemme i år også. Mot RBK var vi litt tannløse i boksene, men treningskamper har bl.a. vist en Riku Riski i stigende form.

Vi vet hva Rafik kan når formen er inne, og hvor mye skade Occean gjør på motstanderne når han blir foret med gode innlegg. Innleggsfoten til Ruud ser ut til å være som god vin og det er ingen tegn til at fjorårets nøkkelspillere som Nordkvelle, Semb og Hagen har blitt noe dårligere siden 2016.

Utfordringen blir nok å få våre 14-15 beste menn i form – noen lunde på likt. Der har vi nok et lite stykke igjen. I mellomtiden krysser vi fingre og tær for at kollektivet er sterkt nok til å presse svimle Kristiansundere inn i eget mål både tre og fire ganger før dommer blåser av. Når storformen er inne tenker jeg både Lorden i Trøndelag og resten av balleliten her til lands skal få kjenne hvor vondt det er å møte Odd.

Vi tar på godt med klær og gleder oss stort til årets første hjemmekamp! Heia Odd!


Annonse: