Kampropet Odd - Tromsø

Odd – Tromsø 17.04.17 Skagerak Arena, kl. 20.00

Sesonginnledningen er kjent musikk for oss som har fulgt med noen år. I følge lokalblekkene er dette en sesongstart på nivå med sesongene 2011, 2012 og 2013. Ser vi litt lenger tilbake er det en sesongstart omtrent på gjennomsnittet. Men ser vi det ut i fra de siste tre sesongene må vi si at starten har vært skuffende. Likevel, ser vi bak resultatene komme følgende til syne:

  • I om lag 60 minutter stresset vi Rosenborg til det ugjenkjennelige. De var tydelig rystet, og med litt flaks kunne vi også scoret første målet. Den prestasjonen kommer ingen andre til å gjenskape på Lerkendal i løpet av denne sesongen. 
  • Borte mot Stabæk taper vi på et jorde av en bane primært fordi et langt utspark ikke ble klarert. Første målet vinner ofte i slike kamper. Vi har en lang god periode i første omgang. Hadde vi scoret der ville kampen sett annerledes ut.
  • Totalt sett er vi mer rufsete bakover enn på lenge, og mindre giftige fremover enn på lenge. Det er likevel tilfeldigheter som ligger bak uttellingen, eller mangelen på den. Det handler ofte om tur/utur. Får vi i gang målscorerne våre vil mye være gjort. Men går vi 4-5 kamper til med så dårlig uttelling, setter det seg raskt i hodet, og det hele kan ligne en selvoppfyllende profeti.


Mot Tromsø bør man innstille seg på en fysisk tøff kamp mot et taktisk klokt bortelag. Tromsø er i år et lag uten stjerner og store navn. De er først og fremst et godt kollektiv. Man bør forvente et lag som ligger tett og kompakt og venter på overgangsmulighetene. Da gjelder det å være tålmodig, vende spill ofte og ta vare på mulighetene når de kommer.

K P
12 Kristiansund 3 3
13 Sandefjord Fotball 3 3
14 Odd 3 3
15 Aalesund 3 1
Så langt i år har Fagermo truffet på å la Rossbach ta over som førstekeeper på tross av en svært kort oppkjøring. Rossbach har vært rusten, men ikke skyld i noen av poengtapene, og blir bedre og bedre for hver kamp. Matchingen av Martin Broberg ser også ut til å være riktig. Svensken viser stadig prov på hvorfor han ble hentet hit, men det er nok klokt å gradvis venne han til hva som kreves av en indreløper i Odd.

Pape Diouf og Torbjørn Agdestein har fortsatt igjen å overbevise i en tellende kamp i år, men begge viser spennende takter. Utfordringen nå blir å få våre 12-13 beste spillere i form – samtidig – slik at vi kan forsvare oss bedre enn motstanderen, og score flere mål enn dem.

Vi runder av påsken med 3 poeng hjemme mot «Gutan». Finpuss sangstemmen, møt opp på stadion og støtt gutta i jakten på tre nye poeng. Heia Odd!

Annonse: