Ebenezer Adu Koranteng. Odd 2 - Egersund juni 2017

Viktig bortepoeng mot Egersund

Det drar seg til i bunnen av 2. divisjon. Med to kamper igjen av sesongen, ligger Odd 2 ett poeng foran nedrykksplass, og kan dermed sikre ny kontrakt uten hjelp av de andre lagene. Gårsdagens ene poeng borte mot Egersund var derfor særdeles viktig.

Hjemmelaget har allerede sikret ny kontrakt og hadde ikke annet enn æren å spille for lørdag. Det hadde derimot Odd 2, som kjemper for å beholde plassen i divisjonen. Det kan de nå klare uten "hjelp" fra lagene under. 

Markus Kaasa sørget for Odd-ledelse allerede før tre minutter var spilt. Stefan Mladenovic økte til 2-0 20 minutter senere, før hjemmelaget reduserte umiddelbart etterpå. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 1-2.

I andre omgang var det bare vertene som fikk ballen i mål. Det skjedde etter 57 minutter, og ble omgangens eneste mål.

Vindbjart kunne søndag gå forbi Odd med seier mot tabell-ener Nest-Sotra. Det skjedde ikke, men uavgjort-resultatet i den kampen ble også en gavepakke til Notodden, som dermed er likt med Nest-Sotra på toppen av tabellen med 48 poeng.

To kampen gjenstår altså av årets sesong i 2. divisjon. Odd 2 skal møte Vard Haugesund og Fram (nr 7 og 4 på tabellen). Fana og Vindbjart er lagene Odd må kjempe mot for å overleve i divisjonen. Vindbjart skal møte tabelltoer Notodden og Vidar (nr 6.), mens Fana møter Egersund og Vard Haugesund (nr 10 og 7). Fana har dermed det, på papiret, enkleste oppsettet igjen, mens spesielt Vindbjart vil få det tøft i møte med Notodden, som kjemper om seier i avdelingen og direkte opprykk.

Odd spilte dette laget
Anders Klemensson
Vegard Bergan
Kevin Johnsen (Ebenezer Koranteng i det 76.)
John Kitolano
Odin Bjørtuft
Markus André Kaasa (Filip Møller Delaveris det 28.)
Joshua Gaston Kitolano
Joakim Våge Nilsen
Erik Eikeng
Stefan Mladenovic (Marius Bustgaard Larsen i det 84.)
Torbjørn Agdestein

Nest siste kamp for Odd 2 er hjemme mot Vard Haugesund 14. oktober kl 13, før sesongen avsluttes borte mot Fram 21. oktober, også det kl 13.

Annonse fra Eliteserien: