10 på rad

Odd vant 2-0 hjemme på Skagerak Arena og har nå 10 kamper på rad uten tap!

Søndag kveld barket formsterke Odd og askeladdene fra Ranheim sammen til en spennende kamp under flomlysene på Skagerak Arena. Det er mange som har ventet på at det nyopprykka laget fra Trøndelag skal knekke, men tvilerne har måttet ta til takke med å ta fullstendig feil. Blåtrøyene er fortsatt med i kampen om Europaspill. Odd på sin side, stod med 9 kamper uten tap før oppgjøret.

Stefan Mladenovic fikk sjansen fra start, og den lynraske kanten så ut til å nyte tillitten. Allerede etter 6 minutter fikk han vist frem det enorme rykket sitt. Aleksander Foosnæs fikk kjørt seg da Mladenovic satte fart, før han la inn til Børven, som ikke fikk styrt headingen dit han ville. Sistnevnte fikk en stor mulighet senere i kampen. Elba Rashani vartet opp med en silkemyk stikker. Avslutningen til Børven gikk dog et par meter utenfor mål.

Ranheim virket farlige på kontringer og fikk etter hvert etablert seg godt og tatt litt kontroll over kampen. Bortelaget lå dypt i banen og vant mange dueller. Ola Solbakken var Ranheims største måltrussel, og burde kanskje sendt bortelaget i føringen. Pipesignalet kom og det var tid for pause.

Odd - Ranheim. Oddjubel i eliteseriekampen i fotball mellom Odd og Ranheim på Skagerak Arena.Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

2. omgang
Lagene stod uforandra og klare for 2.omgang. Det var en seig start på omgangen, der Odd etter hvert fikk et par frispark, og ved begge tilfellene ble det ropt på vår høyreback; «Espen Ruud, Espen Ruud, Espen Ruud…». Ved begge anledninger gikk også skuddene i muren. Det ble mer og mer Odd utover i omgangen. Vertene tok tak i kampen.

Rask dobbel!
Etter 75 minutter får Odd frispark. Igjen er det Espen Ruud som stiller seg opp, men denne gangen går ikke veteranen på skudd, han legger istedenfor inn. I boksen har «Captain Fantastic», Steffen Hagen, posisjonert seg så bra at han nærmest kan løpe ballen inn i mål! Fantastisk deilig for kapteinen, og utrolig viktig for Odd! 1-0!

Like etterpå er Odd farlig frempå igjen. Også denne gang er det Espen Ruud som la til rette. Den offensive backen spilte ballen til en fremadstormende Martin Broberg, som for øvrig ble byttet inn like før 1-0-målet. Martin Broberg avsluttet, og via Ranheim-spiller, Ivar Furu, finner ballen igjen nettmaskene! 2-0 på Skagerak Arena!

Stefan Mladenovic var bare Even Barlis venstrehånd unna en kanonscoring. Det kunne blitt en skikkelig kanon fra distanse. Tobias Lauritsen fikk også en mulighet på tampen, men avslutningen gikk over mål. Dermed endte det 2-0 på Skagerak Arena etter en fantastisk lagseier. 10 kamper uten tap taler for seg!