Brannmur stoppet Odd

Det endte med poengdeling da Brann gjestet Skien søndag kveld. Både Brann og Odd kjemper i toppen av årets serie – og i kveld så var lagene «like gode».

Så var det duket for toppkamp på Skagerak Arena. Skien mot Bergen, Odd mot Brann. Fagermo er ikke veldig populær i Bergen. Hvem husker vel ikke Peter Kovac-sagaen? Odd som mørbanket Brann i cupen for noen år siden. Begge lag kjemper i toppen av Eliteserien. Hva klarer de å plukke frem i denne kampen?
Kampen blåses i gang og man sitter med følelsen av at det her kan bli en jevn kamp. Følelsen gjenspeiles med det som skjer på banen. Det er jevnt. Kriging om ballen. Omtrent midt i omgangen kommer Alvarez til en skuddmulighet fra distanse. Like utenfor. Hadde Rossbach tatt den?

Det er en relativt sjansefattig omgang. Det tar nesten 40 minutter før Odd kommer til en god mulighet. Olivier Occean mottar ball etter at Odd har spilt igjennom forsvarsfireren til Brann. En slurvete berøring hindrer vår favoritt-Canadier en nettkjenning. Lagene går til pause til stillingen 0-0.

Pelle seg til pause

Fagermo savner mer bevegelse mellom Brann sin forsvarslinje, slik som resulterte i sjansen vi fikk i første omgang. I pausa får de fremmøtte på Skagerak Arena hilse på Odd-legenden, Pelle Nilsson. Han er på besøk i anledning en auksjon av fotballskoa hans, der alle inntektene går til barnekreftarbeid. Vi får også møte på hans svenske ord: skogstokig, noe Pelle selv sliter med å definere, men konkluderer med at det kan brukes i en negativ situasjon.

Bare nesten

I det Pelle klappes av banen, kommer lagene på banen igjen, klare for 2. omgang. Odd gjør et bytte. Fredrik Nordkvelle går ut – inn kommer Oliver Berg. Brann var kanskje hakket vassere i første omgang, men 2.omgangen kommer mer og mer i Odd sine hender. Fortsatt ikke mange sjanser, men i de siste minuttene av kampen smeller det. Etter 88. minutter legger Riski inn til Mladenovic, unggutten får hode på ballen - headingen går like utenfor. Så nære!

Brann står bra bakover og hindrer mye. På overtid får Odd hjørnespark. Dette er det siste som skjer i kampen. Espen Ruud skal legge inn, og hele stadion reiser seg. Det er ingen kontroll i feltet, og ballen er fri. Til slutt får Leciejewski tak i kula – og dermed ender det med poengdeling i dag. Ingen skogstokig opplevelse, men med mulighetene på slutten er det litt kjipt med 1 poeng i dag.