Brodd i barnehagen

En oppdragsbasert skattejakt lå til grunn for at flere fra Grenland denne uken gjorde mange artige oppdrag.

Annonse:

Fem av deltagerne, som kommer fra Skien og Porsgrunn, fikk lørdag 5.august utdelt ca 200 oppgaver fra GISHWHES (www.gishwhes.com). Med over 40.000 deltagere over hele verden ble sist uke virkelig en god uke for ideelle formål. Et av ukens oppdrag var å gjøre bievennlig arbeid.

 

Brodd var svært populær
Brodd var svært populær

Leder for laget fra Grenland, Cathrine Gundersen, tok tidlig kontakt med Odd for å involvere de i prosjektet.

- Det er viktig å bevare en god biebestand, og slik det er i dag så er det mange trusler mot verdens pollinatorer, sier Cathrine Gundersen. Både i og utenfor landbruksområder har insekter, og andre dyr som sprer pollen, behov for en levedyktig grønn infrastruktur. Jeg ble derfor veldig glad da Odds Ballklubb ønsket å involvere seg i prosjektet om bievennlig arbeid.

Daglig leder i Odd, Einar Håndlykken, kom raskt på banen og var positiv til oppdraget.

Håndlykken sier: "Som en miljøklubb føles det naturlig, og riktig, å bidra til opplysningen rundt verdens biebestand. At vi kan bidra til barns lyst til å lære med vår maskot er bare topp!"

Barna svermet rundt Brodd og Brodd summet av glede
Barna svermet rundt Brodd og Brodd summet av glede

 I barnehagen var det mange barn som ventet på BRODDs ankomst. SFO fikk også besøk av den glade bia. Ute på lekeområdet ble det raskt frilek, men mange ville danse, hoppe og leke med BRODD. Barna på den største avdelingen i barnehagen var med å bære utstyr, fikk blomsterfrø og fikk en helt egen tid med BRODD. Før vi reiste fra barnehagen sto alle barna på Michaelshula og ropte «Heia ODD! Heia ODD! Heia ODD!». I tillegg besøk av BRODD fikk også barna i barnehagen og SFO billetter til ODDs neste hjemmekamp mot Sandefjord førstkommende søndag.

- Dette er noe vi helt klart vil gjøre neste år også! Vi har fått så mye positiv respons.  Alle er sporty og blir med på de rare oppdragene våre. Neste år håper vi på å få med enda flere fra Grenland, sier Cathrine Gundersen

Annonse fra Eliteserien: