Cupexit etter intens straffekonk

Det måtte ekstraomganger og en nervepirrende straffesparkkonkurranse til for å avgjøre hvem som skulle avansere videre i cupen av Rosenborg og Odd

Sommervarmen har herjet i det langstrakte land de siste dagene – det var ingen unntak i Trondheim onsdag kveld. Gullvinnerne og medaljegarantistene fra Trøndelag skulle møte norges beste cuplag i sommersola.

Pangstart
Odd fikk en pangstart på kampen på Lerkendal etter 3 minutter. Odd styrte mye av spillet i de innledende minuttene - og fikk betalt for det. Espen Ruud fikk omsider lagt inn til Njie. Sistnevnte avsluttet. Skuddet så ikke ut til å skremme noe (eller noen), men RBK-keeper, Østbø, så ei ut til å nyte sola like mye som Risa kunne gjøre da han satte 0-1 som følge av den klumsete returen RBK-keeperen måtte ut med.

Smil, glede og optimisme i Odd-leieren ble raskt gjort om til realisme da kapteinen til trønderne viste hvordan man skal styre en uinspirert skute. Anders Konradsen fyrte av et skudd, utenfor 16-meteren, ut i fra ingenting. Avslutningen er av ypperste klasse og det er lite Rossbach kan gjøre for å hindre scoringen.

Odd-jubel etter at Birk Risa ga gjestene ledelsen 1-0 tidlig i første omgang av kampen i 4. runde NM fotball mellom Rosenborg og Odd på Lerkendal Stadion.Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

2. Omgang
Etter Rosenborg sin redusering i 1.omgang ble Odd spilt bakover på banen og det var Rosenborg som stod for spillet. Det ble dog ingen flere scoringer i 1.omgang. 2. Omgangen startet som 1.omgang sluttet - Rosenborg styrte mye av spillet. Etter en time spilt var Rosenborg meget nær scoring nummer 2 for dagen.

John Kitolano skulle spille en ball tilbake til midtforsvaret, men Konradsen var aggressiv i presset og han kuppet pasningen, før han spilte ballen inn til Søderlund. Avslutningen til Søderlund gikk forbi Rossbach, men på streken dukket Vebjørn Hoff! Hvilken avverging av ankeret vårt!

Jojo
Odd, som var underlegne spillmessig i 2.omgang fikk etter snaue 80 minutter sjokkert de fremmøtte på Lerkendal. Birk Risa sitt skudd blir så vidt stoppet, men Lauritsen, toppscoreren i NM, pirket bare ballen inn – og dermed stod det 1-2 til Odd.

Men joda, Rosenborg slo tilbake. Det tok ikke lange tiden før vertene reduserte – igjen.
Meling slo inn til Søderlund som fikk avsluttet, ballen gikk via Hoff og retningsforandringen satte Rossbach ut av spill.

Dermed måtte lagene ut i ekstra omganger – og som ekstraomganger flest var det ikke for mye futt fremover. Det så nærmest ut som begge lag drev transportetapper til straffesparkkonkurransen. Men ingen kunne ta i fra at dette var en spennende og nervepirrende. Ingen mål ble scoret i ekstraomgangene, og dermed var det duket for straffersparkkonkurranse mellom de 2 store cupgigantene i norsk fotballhistorie!

120 minutter med fotball var ferdigspilt og det skulle avgjøres på straffespark!

Først ut. Rosenborg. Jonathan Levi. Mål.
Først ut hos Odd. Tobias Lauritsen. Mål.