Deja Vu

Denne dagen handler det alt i alt om hvem som skal regjere. Det så lenge ut til at lagene skulle dele makta med uavgjort. Men når måla ble telt opp ble det blått flertall…

Annonse:

1. omgang

Det tar bare noen få minutter før Odd kommer med det som skal være en av svært få sjanser i første omgang. Tråklemester Berg gjør som bare han kan, tråkler seg igjennom i Moldes boks, ballen ender til slutt opp hos Rashani. Skuddet blir blokkert.

Det er «valget» som er det store denne dagen. Erling Håland har nok gjort bedre valg enn det han gjør like etter Rashani-sjansen. Unggutten lader høyreslegga og skuddet ender omtrent lengre bak på banen enn der han skøyt fra. Odd får et billig innkast.

Mathias Antonsen Normann takler Riku Riski , Foto: Marius Simensen, Digitalsport

Det er meget lite som skjer i første omgang. En kunne betalt et par hundrelapper for å se en murstein fra Zanzibar, og underholdningsverdien ville vært lik. Molde skaper absolutt ingen sjanser, og Odd kan være mest fornøyd med omgangen. Vi skaper et par halvsjanser, og har tilsynelatende full kontroll på de blå.

Rett i strupen

Solskjær er lite imponert over det han har sett sine gutter prestere i første omgang. Det er tydelig at Molde har fått beskjed om å gå rett i strupen på Odd i 2.omgang. Etter 49 minutter står det nemlig 1-0 på tavla. Petter Strand prøver seg fra distanse, og ballen går via både Rashani og Semb. Retningsforandringen(e) finter ut Rossbach, og går i mål.

Molde er frempå et par ganger etter målet. Både fingre og tær er krysset i håp om at Moldes press ikke skal føre til mål. Etter hvert kommer vi mer inn i kampen. Oliver Berg drar seg ned til dødlinja og legger inn til Etzaz. Spilleren som omtrent har hele stadion bak seg bredsider ballen, men skuddet blir reddet.

Er du "Sarriøs?"

På det påfølgende hjørnesparket blir Occean holdt i trøya (bombe?). Babacar Sarr blir straffet – og Odd får straffe! Jone Samuelsen, som i øyeblikket opptrer i en «ny» rolle, sentralt på midten, er mannen ved det hvite krittmerket. Jone er så iskald, så iskald, og sender Linde feil vei.

Mursteinen fra Zanzibar har plutselig ingen verdi lengre. Det har skjedd mer i 2. omgangs 15 første minutter, enn hva som skjedde i hele 1. omgang. Odd er farlig frempå og skaper sjanser som kan skremme blå hjerter. Odd tar alle kontringsmuligheter, og om det er et lag som skal få et vinnermål, da er det Odd som får det. Men sånn blir det altså ikke.

På overtid scorer Thomas Amang på et hjørnespark. Han får stå merkelig alene og stuper inn 2-1. Utrolig ufortjent er første følelse som slår inn.

Thomas Amang scorer 2-1 målet for Molde , Foto: Marius Simensen, Digitalsport