Fantastisk borteprestasjon!

Espen Ruud med 2 scoringer da Odd vartet opp med en knallsterk bortekamp mot Sarpsborg 08.

Det var en intens start på kampen mellom Sarpsborg 08 og Odd. De første minuttene var Odd særs friske før hjemmelaget tok mer over etter hvert, uten å stå for de største sjansene. Odd, på sin side, fikk visst at de, i likhet med blåtrøyene, kan være giftige på corner. Sarpingene fikk en liten smakebit på Vebjørn Hoffs hjørnespark etter drøye 10 minutter. Jørgen Horn fikk omsider klarert det som kunne blitt en stor målsjanse.

.Espen Ruud (t.v.) gratuleres av Martin Broberg, etter at Ruud ga gjestene ledelsen 2-1 eliteseriekampen i fotball mellom Sarpsborg og Odd på Sarpsborg stadion.Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Målfarlig forsvarsspiller
For etter et nesten-hjørnespark skulle det endelig lykkes for Odd. Vebjørn Hoff svinget inn hjørnesparket, og med 3 mann rundt seg klarte Espen Ruud å krige inn ballen! Ballen tok veien via stolpen og inn i må. Dermed har Espen Ruuds scoret fire mål på de siste 5 kampene(!!). Og senere skulle det vise seg at backen hadde mer på lager!

Sarpsborg prøvde å svare umiddelbart. På topp har østfoldingene en danske ved navn Patrick Mortensen. Sarpsborgs mest giftige spiller fikk servert et strøkent innlegg som han forvaltet meget bra. Det er bare det at vår sisteskanse også gjorde en bunnsolid prestasjon. En bra heading servert Mortensen ble stoppet av Rossbachs tigersprang!

Tobias Heintz fikk testet Rossbach enda en gang, bare minutter etter Mortensen sin sjanse. Fra distanse forsøkte han å legge ballen i lengste, men Rossbach hindret dette. Odd fikk en gedigen mulighet til å doble før pause da Rashani ble spilt igjennom av Kitolano (som spilte en fantastisk kamp fra start). Rashani fikk 2 muligheter, men Vasyutin i S08-buret stoppet forsøkene.

Tidlig utlikning og nok en frisparkperle
2. omgang hadde den best tenkelige starten for den nøytrale seer. Det tok ikke mange minuttene før det kom et mål. Denne gangen var det vertene som kunne juble. Joachim Thomassen fikk ballen av Heintz, etter at Bergan slurvet i bakre rekker. Thomassen vartet opp med en smart markkryper som lurte seg bak Rossbach.

Men 5 minutter senere kom det nok et mål, og denne gang var det av det lekre slaget, og riktige slaget. Martin Broberg ble felt i god frisparkposisjon. God frisparkposisjon betyr også god Ruudposisjon. Espen Ruud gjorde klar slegga, og som mange ganger før endte ballen i nota! En fantastisk prestasjon som ikke blir noe mindre utrolig når du legger til at Amin Askar plasserte seg akkurat der skuddet kom, likevel var det ikke mulig å stoppe slegga til Ruud! 5 mål på de siste 5 kampene.

En fantastisk scoring som førte til 1-2. Og når Sarpsborg aldri maktet å score på et kynisk Odd-lag ender det med en utrolig sterk borteseier i Sarpsborg! Dette var en god prestasjon av Oddegutta! 7 kamper på rad uten tap.