HIPP HIPP, HURRA!

16.mai er fotballens nasjonaldag. Denne gang tok vi turen til Haugesund for å krige om 3 poeng. Vi har i grunn lov til å feire grunnloven med et bredt smil i morgen.

Annonse:

Det var ingen fare for skogbrann i Haugesund denne dagen. Kampforholdet var rett og slett «vestlandsk». Dommeren blåser i fløyta og kampen settes i gang på Haugesund. Sondre Rossbach sliter med skade, det gir Viljar Myhra en mulighet fra start. Debutanten står meget godt i mål og gjør en lekker TV-redning midt i omgangen, som er en av få ganger Haugesund får innpass innafor 16-meteren til Odd.

Ruud jubler over 1-0: Foto: Andrew Halseid Budd , Digitalsport
Ruud jubler over 1-0: Foto: Andrew Halseid Budd , Digitalsport

Vi dominerer omgangen – det er gøy å være Oddær! En ripe i lakken er at Våge Nilsen må ut med skade allerede etter det første kvarteret av 1.omgang. Veldig synd. Oldrup kommer innpå og gjør sakene sine bra. Og etter 28. minutter kommer scoringen. Vi varter opp med fint spill, flere pasninger innad i laget før Riski slipper ut til Ruud som med venstrefoten er klinisk og skyter til side for keeper. Fagermo oppsummerer 1.omgangen som årsbeste, og det med god grunn!

Billetter Odd - Molde her!


Ruud-frispark blir toppen av kransekaka

2.omgangen er ikke mer enn 5 minutter gammel før scoring nr.2 kommer. Jone Samuelsen skaffer et frispark høyt i banen. Skuddhold? Absolutt. Det blir Ruud som skyter. Via en spiller i muren, og så inn i en bue til høyre for Bråtveit som er sjanseløs. Sinnsykt deilig! 0-2 Odd.

Ny god kamp av Riski i kveld: Foto: Andrew Halseid Budd , Digitalsport
Ny god kamp av Riski i kveld: Foto: Andrew Halseid Budd , Digitalsport

Etter scoringen blir vi spilt litt lave, naturligvis. Viljar Myhra som virker å stå stødig på gressmy(h)ra (ja, det regnet en del) spiller en kjempekamp! Blant annet har han en kjemperedning etter 60 minutter spilt der han får bruk for reaksjonene sine. Haugesund truer ikke Odd nok til å få presset inn en scoring. De virker rett og slett litt sluttkjørte. Dommeren blåser av og vi tar en fullt fortjent seier.

K P
1 Rosenborg 8 20
2 Odd 9 18
3 Brann 9 17
4 Sarpsborg 08 9 17


I morgen når grunnloven skal feires, er det i grunn lov å smile litt ekstra bredt som følge av denne seieren. Med ny borteseier og 4 seiere på rad er vi for alvor med å kjempe i toppen igjen. Hipp hipp, hurra – dette var bra!

Haugesund_v_Odd_AHB_10
Gutta feirer etter Ruud-dobbel Foto: Andrew Halseid Budd , Digitalsport
Asset 1 Asset 2
12
Myhra


2
Ruud
Goal 29'
Goal 51'
4
Bergan
21
Hagen
5
Grøgaard


14
Nordkvelle
18
Våge Nilsen
Substituted out 18'
8
Samuelsen
Substituted out 76'


24
Riski
10
Occéan
27
Diouf
Substituted out 74'
Innbyttere
1
Rossbach
6
Berg
Substituted in 76'
13
Mladenovic
20
Oldrup Jensen
Substituted in 18'
11
Zekhnini
Substituted in 74'
9
Agdestein
15
Haugen
Innbyttere
  • 1
    Rossbach
  • 6
    Berg
    Substituted in 76'
  • 13
    Mladenovic
  • 20
    Oldrup Jensen
    Substituted in 18'
  • 11
    Zekhnini
    Substituted in 74'
  • 9
    Agdestein
  • 15
    Haugen

HAUGESUNDs XI:
Per Kristian Bråtveit, Kristoffer Haraldseid, Fredrik Knudsen, Vegard Skjerve, Alexander Stølås, Haris Hajradinovic, Bruno Leite, Sondre Tronstad, Johnny Buduson, Ibrahim Shuaibu, Erik Huseklepp

Annonse fra Eliteserien: