Kontrollert videre i Europa

Odd sikret seg et meget godt utgangspunkt med 3-0 i første kamp mot nord-irske Ballymena United. Torsdag kveld skulle det avgjøres, i den grad det var noe å avgjøre.

Tidlig sommerferie

Ballymena hadde en tydelig filosofi. Presse høyt fra start i håp om å få med seg en tidlig scoring. Sett bort i fra noen nesten-sjanser helt i starten av kampen var det få trusler for Rossbach og co. Etter tempo i kampen å dømme så det ut til at Odd hadde tatt seg en tidlig sommerferie. Behagelig balltrilling i de bakre rekker og kun et par sjanser.

Espen Ruud prøvde seg tidlig i omgangen på et frispark fra distanse. Hei-gutten sin høyrefot har gjort utrolige ting i Europa-sammenheng før. Eller hva Weidenfeller? Skuddet er hardt og går forbi muren, men Glendinning er dog med på notene. Occean hadde også sin mulighet da han fintet bort en forsvarsspiller, skuddet ble litt for svakt.

0-0 til pause er ikke noe som bør være så altfor sjokkerende for alle som holder med Odd. Vi gjør ikke så altfor mye for å bøtte inn mål. Kreftene blir spart og Oddegutta har full kontroll på Ballymena. Likevel kunne det vært greit å få en scoring for å sette i gang maskineriet.

Påmeldig til Vaduz kommer fredag ettermiddag

«Den som venter på et mål, venter ikke forgjeves»

Kampen går stille for seg, men likevel skulle de tilreisende Oddrane få med seg et par mål. I det 79. min slår John Kitolano (som for øvrig spilte solid i sin Europa-debut) et bra hjørnespark. Ballen ser ut til å gå i Leroy Millar, og det noteres selvmål.

Sigurd «Hauso» Haugen blir byttet innpå og målgarantisten gjør som han pleier å gjøre. Han scorer mål. Lang ball i bakrom, Riku Riski kommer alene med keeper. Finnen vår er uselvisk og slipper ballen til Sigurd Haugen, som er på rett plass til rett tid. 0-2 (0-5 sammenlagt) med i bagasjen og avansement til 2. kvalifiseringsrunde mot Vaduz fra Liechtenstein.