Marerittet i Ålesund

En kamp hvor spillet tidvis var oppløftende, endte det til slutt i et stygt 5-1 tap.

Annonse:

Odd har 3 uavgjorte kamper på rad uten å score ett eneste mål. En bortekamp mot Aalesund er derfor ikke det enkleste stedet å få den etterlengtede ketsjupeffekten.


Positiv start

I Thomas Grøgaards skadefravær er det Joakim Våge Nilsen som bekler Odds venstreback, og det er han som setter i gang Odds først angrep. Et godt Odd-press gjør at Zekhnini snapper ball og gir videre. Innlegget til Våge Nilsen treffer Occean i boksen, men ballen havner dessverre i et område fritt for Oddspillere. Stor mulighet for bortelaget allerede etter 1 minutts spill. 

Jone Samuelsen Foto: Marius Simensen, Digitalsport
Jone Samuelsen Foto: Marius Simensen, Digitalsport

Innledningen på kampen er preget av at Odd har godt banespill, og en hel del gode innlegg inn i boks. Fine takter fra et lag som ikke har vært kvasse på motstanderens halvdel i det siste. Etter 6 minutter er det Riski som får en god mulighet fra sin venstre kantposisjon, men den gamle Odd-keeperen Andreas Lie får slått den til side for mål. De 10 første minuttene er preget av Odd-dominans med 72% ballinnehav og 6 avslutninger.

Smellen

Ut av intet så sitter den for Aalesund etter 13 minutter! Gyasi utnytter at Våge Nilsen mister fotfestet, passerer Odds venstreback og skyter den hardt inn foran mål. Der er Veldwijk og banker ballen inn bak Rossbach. Totalt mot spillets gang, men sånn er nå en gang fotballen. 

5 minutter etter kalddusjen er det nok en gang Gyasi som er regissør. Fredrik Semb kaster seg frem foran Mostafa Abdellaoue og setter inn 2-0 i eget nett. Maksimal utur for Semb og laget, og kanskje symptomatisk for et lag i motgang?

I det 33. minutt går det fra vondt til verre for Fredrik Semb. Veldwijk blir dratt ned i armen innenfor 16-meteren og det dømmes straffe. Strengt eller ei, så får Semb også rødt kort for forselsen.  Mostafa Abellaoue setter straffen kontant bak Sondre Rossbach. En katastrofal uttelling for guttene i sort og hvitt. 

Martin Broberg Foto: Marius Simensen, Digitalsport
Martin Broberg Foto: Marius Simensen, Digitalsport

Nytt håp?

I det som har vært et eneste langt mareritt for Odds del, tennes det et ørlite håp når Rafik Zekhnini drar av spillere for så å sette ballen bak Aalesunds Andreas Lie. Odds første mål på 3 kamper, og Rafiks første mål for sesongen. Et svært viktig mål som gir grobunn for håp!

Spikeren i kista

I pausen gjøres det to endringer. Riku Riski og Fredrik Nordkvelle har gått ut, mens Martin Broberg og Oliver Berg har kommet inn i et håp om å løfte laget frem mot uavgjort eller seier.

Omgangen starter på samme måte som den første med mye Oddspill og noen småfarligheter. Etter at omgangen får satt seg blir det tydeligere at Aalesund har én spiller mer enn gjestene fra Telemark.

For en oppvisning av Veldwijk i det 64. minuttet! Aalesund-spissen får tak i ballen og setter fart og parkerer Vegard Bergan. Alene mot Sondre Rossbach banker han ballen i det nærmeste hjørnet. Alt håp om poeng ser nå ut til å være over.

Total ydmykelse

Den totale ydmykelsen er et faktum i det 74. minutt når dagens tredje sitter for Veldwijk! Han spiller først fri Mostafa Abdellaoue som klinker til og returen havner hos Veldwijk, som setter inn 5-1 for Aalesund.

Et uvirkelig mareritt har blitt virkelig. Odd taper hele 5-1, og må reise slukørede hjem til Skien.

Neste kamp

Neste kamp er mot Nord-Irske Ballymena United, 29. juni. Billetter kjøper du her og annen info rundt The Odd Adventure kan du lese her.

Annonse fra Eliteserien: