Ned på jorda igjen

Odd spilte årets tredje kamp mot Stabæk, og det ble til slutt for tøft for Odds del. Etter 90 minutter stod det 2 - 0 til Stabæk.


Stabæk med initativ

Kampen starter godt for Stabæk sin del som tar kommando i kampen med en gang. Etter bare 3 minutter får vertene et frispark . Det blir ikke noe ut av frisparket i første omgang, men Stabæk opprettholder trykket. Litt ut av det blå serveres Omoijuanfo på åpent mål, men spissen skyter av alle ting over buret til Rossbach. 

Martin Broberg i kamp mot to Stabækspillere Foto: Digitalsport
Martin Broberg i kamp mot to Stabækspillere Foto: Digitalsport

Minuttet etter får hjemmelaget nok et frispark. Jeppe Moe fyrer av fra godt over 20 meter. Det er såpass hardt at Rossbach ser seg nødt til å bokse ballen til corner. Det er full Stabæk-dominans de første fem minuttene. I det 5. minuttet er det Lumanza som forsøker seg fra distanse. Rossbach slår avslutningen over tverrliggeren og til corner.

Gode Oddsjanser

Odd kommer til sin første avslutning etter 8 minutter. Etter mye frem og tilbake inne i Stabæks 16-meter er det Riski som skyter fra rundt ti meter. Helt ufarlig og ballen triller inn i nevene på Sayouba.

Minuttet etter  kriger Agdestein til seg ballen i duell med Hanche-Olsen. Han spiller videre til Våge Nilsen, som skyter på førsteberøringen. På en humpete Nadderud-matte er ikke det noen god oppskrift. Avslutningen går mange meter utenfor.

I det 20 minutt skapes det en stor sjanse for Odd! Agdestein er sterk i boksen og holder både to og tre Stabæk-forsvarere unna før han skyter fra kort hold. Sayouba ser avslutningen gå like over mål. 

Den midtre delen av omgangen er det Odd som kontrollerer og det ser ganske komfortabelt ut. 

Torbjørn Agdestein mot Skjønsberg Foto: Digitalsport
Torbjørn Agdestein mot Skjønsberg Foto: Digitalsport

Dobbelsjanse for Stabæk

Minutter før lagene skal gå inn til pause får Stabæk to utrolige sjanser.  Ba finner Skogseid ute til høyre. Backen slår videre et knallhardt innlegg mot Omoijuanfo. Sistnevnte nikker ballen mot korthjørnet, men Rossbach klarer på utrolig vis å redde der.

Sekunder etter den gigantiske muligheten til Omoijuanfo er det duket for en ny gigasjanse for nevnte mann! Han spilles alene gjennom med Rossbach. Avslutningen er ikke like bra som pasningen eller bakromsløpet, og Ohi banker ballen over mål.

Occean inn

Odd bytter ut Oliver Berg til fordel for Olivier Occean i pausen. Den andre omgangen preges av mye unøyaktighet i pasningspillet og Odd får det ikke helt til å stemme.

Allikevel er det de sorte og hvite som skaper den første sjansen i 2. omgang når Riski spilles gjennom og han finner Nordkvelle i boksen. Midtbanespilleren blir hardt presset av en Stabæk-spiller, og i ubalanse skyter han like utenfor fra ti meter.

Mål i feil ende

Et langt utspill fra Stabæk-keeper Mande Sayouba blir stusset videre av Oldrup Jensen. Bak lurer Tonny Brochmann, som løper fra Våge Nilsen og setter ballen forbi en utrusende Rossbach. En unødvendig scoring for Odd sin del.

I det 90. minutt får Stabæk en fin overgangsmulighet ved Njie. Njie løper og løper før han avslutter med et skudd i krysset og ut. Der kunne det for sett enda verre ut for Odd sin del.

Verre skulle det dessverre bli når Luc Kassi drar av hele forsvaret til Odd og setter inn 2 - 0 helt på tampen av kampen.

Nye sjanser 2. påskedag

Årets andre tap er dermed et faktum, men sesongen er heldigvis såvidt i gang. Neste mulighet til å rette opp feilene fra i kveld er mandag 17.april kl. 20.00. Da er det Tromsø som gjester Skagerak Arena.

Billetter til Odd-Tromsø

Odds XI

Sondre Rossbach - Espen Ruud, Fredrik Semb Berge, Steffen Hagen, Joakim Våge Nilsen - Erik Martin Broberg, Fredrik Oldrup Jensen, Fredrik Nordkvelle - Oliver Berg, Torbjørn Agdestein, Riku Riski

Stabæks XI

Mande Sayouba - Håkon Skogseid, Morten Morisbak Skjønsberg, Andreas Hanche-Olsen, Jeppe Moe - El Hadji Ba, Tortel Lumanza - Moussa Njie, Hugo Vetlesen, Tonny Brochmann - Ohi Omoijuanfo

Annonse fra Eliteserien: