Nok en frustrerende kveld

Sola skinte på stadion, det var duket for 3 poeng. Sjansebonanza, Fagermo langt ute av teknisk sone, briljant støtte fra publikum. Alt til ingen nytte da det endte 0-0 på Skagerak Arena.

Odd - Sarpsborg 08

Etter å ha sikret et godt utgangspunkt i Europaliga-kvalifiseringen (3-0 mot Ballymena), var det duket for en meget viktig kamp i Eliteserien. Sarpsborg 08, som virkelig har imponert i år, kom på besøk til Skagerak Arena. Historisk sett er det en bane de ikke har vunnet på de siste 21 kampene,tro det eller ei!

Mange frispark - få sjanser

Med Sigurd Hauso Haugen fra start var forventningene hauset opp. Den unge spissen var nære på ved et par anledninger i en omgang der Odd var aggressive, selv om de store sjansene uteble. Det var også en omgang der det ble blåst mye frispark.

15 minutter er gått i det Riski blir spilt igjennom. Ut kommer S08-keeper, Anders Kristiansen, han meier ned vår hurtige høyreflanke. Stygg takling! Det ender ironisk nok opp med frispark til Sarpsborg, grunnet at vår finne var i offside i det han ble spilt igjennom. Kristiansen blir fullt fortjent belønnet med gult kort.

2.omgang

Selv om det var en relativt jevn første omgang, så kan Odd si seg mest fornøyd med den. Det meste gjøres bra, så stopper det litt opp i den viktigste fasen. 2. omgang gjenspeiler den første. Det virker som nervene i begge lag begrenser risikoen som blir tatt, og dermed begrenser antall sjanser.

Ketchup-effekten

Men så smeller det! Kampen er som en gammel ketchup-flaske du lenge har prøvd å få noe ut av, men med mislykket hell. Likevel klarer du på en eller annen måte å presse ut noe, og når det først kommer, så kommer det for fullt. Først kommer Riski alene med keeper. Kristiansen leser skuddet og redder. Deretter blir Nordkvelle spilt opp i fin posisjon, han prøver selv, Kristiansen redder igjen. Kristiansen står som en levende vegg og vinner 1 poeng for sarpingene.