Nok en målløs affære

Eliteserien er i gang igjen og Odd reiste til Sogndal for å spille ball. Dessverre ble det nok en målløs affære for Odds del.

Annonse:

Sjansefattig, men med kontroll

Etter en fotballpause grunnet landslagsspill og diverse kvalifiseringer var det atter igjen duket for Eliteseriespill når Odd reiste til Sogndal. Ferien har gjort Odds tropp godt med tanke på skader. Både Martin Broberg og Fredrik Semb er tilbake, sistnevnte rett inn i startelleveren også. 


Etter 9 minutter er det en flott kombinasjon mellom Zekhnini og Ruud på høyresiden. Sistnevnte legger inn og Occean får headet fra seks-sju meter, men rett utenfor. Spissen mener han ble dyttet i ryggen og diverse repriser viser vel at det var kontakt mellom Odds spiss og Sogndals forsvarer.

Odd har svært god kontroll på et dyptliggende Sogndal-lag, men angrepsspillet på den siste tredjedelen har vært Odds Nemesis i 2017, så også i Sogndal. Overlegent ballinnehav til tross, de store sjansene uteblir og det er kun halvfarligheter som produseres de første 30 minuttene.

En relativt tam 1. omgang avsluttes med et skuddforsøk fra Thomas Grøgaard i god posisjon, men venstrebacken får på ingen måte et like mirakuløst treff som mot IFK Mariehamn i Europa League i fjor. Skuddet går et par meter over mål, og Sogndals keeper Dyngeland har full kontroll på forsøket.

2. omgang

2. omgang starter på samme vis som den første. Odd har god kontroll i banespillet, men Sogndal ligger lavt og gjør det vanskelig for Odd å trenge gjennom muren.

Etter 54 minutter får Odd en enorm mulighet. Espen Ruud slår inn foran mål og Fredrik Nordkvelle er centimetere fra å være først på ballen. Det viser seg at en Sogndalforsvarer får pirket ballen til et hjørnespark, uten at det materialiserer seg til noe som helst.

Etter 72 minutter er det innbytter Stefan Mladenovic som gjør en flott prestasjon på venstrekant. Han drar seg inn i boksen på herlig vis og har åpen sikt til mål. Istedenfor å klemme til med høyrefoten ser han etter pasningsalternativer, og en opplagt målsjanse ender med en pasning rett i et par Sogndalbein.

Den påfølgende kontringen blir det heldigvis ikke noe ut av når Vegard Bergan får avverget angrepet.

Første skudd på mål

Dagens første skudd på mål kommer i det 77. minutt, og det er Sogndal som får den gjennom en gigantsjanse. Koomson og Ramsland kommer løpende oppover på en kontring. Førstnevnte gir til Ramsland som alene med keeper misser. Rossbach varter opp med en flott beinparade her!

Kampen ebber ut som en målløs affære. Ekstra surt er det når både Rosenborg og Sarpsborg 08 taper sine respektive kamper.

Asset 1 Asset 2
1
Rossbach


2
Ruud
3
Semb Berge
4
Bergan
5
Grøgaard


14
Nordkvelle
Substituted out 71'
20
Oldrup Jensen
8
Samuelsen


24
Riski
Substituted out 61'
10
Occéan
11
Zekhnini
Substituted out 81'
Innbyttere
12
Myhra
18
Våge Nilsen
6
Berg
7
Broberg
Substituted in 71'
13
Mladenovic
Substituted in 61'
9
Agdestein
15
Haugen
Substituted in 81'
Innbyttere
  • 12
    Myhra
  • 18
    Våge Nilsen
  • 6
    Berg
  • 7
    Broberg
    Substituted in 71'
  • 13
    Mladenovic
    Substituted in 61'
  • 9
    Agdestein
  • 15
    Haugen
    Substituted in 81'

Neste kamp

Neste kamp er borte mot Ålesund 25. juni. Nok en tøff batalje på en vanskelig bortebane. Du har imidlertid muligheten til å bli med på denne turen for kun 980,-. All informasjon om turen finner du her.

Annonse fra Eliteserien: