Nok en skalp for Odd

Odd tok i mot FK Jerv til treningskamp i strålende solskinn på Skagerak Arena. Foran over 400 tilskuere spilte Odd tidvis opp til dans og vant tilslutt 3-2.

Rett i angrep

Kampen har akkurat blitt satt i gang og Odd tar kommando fra første spark. Allerede før det har gått to minutter finner Jone Samuelsen nettmaskene etter å ha forsert seg inn i 16-meteren på glimrende vis. Sjokkstart for FK Jerv og gjestene fra Grimstad. 

FK Jerv har mer enn nok med å henge med, men får et skudd i stolpen like etter Odds scoring. Derfra og ut var det kun Odd igjen.  Etter 9 minutter får Odd frispark i livsfarlig posisjon - et klassisk Espen Ruud hold. 

Espen Ruud gjør det han kan best og banker ballen rett i lengste hjørne. Et kremmerhus fra Espen Ruud der altså.

Litt ut av ingenting får Jerv en redusering etter 23. minutter ved Andreas Hagen. De neste 10 minuttene er preget av unøyaktighet fra Odd, og slipper følgelig FK Jerv noe mer inn i kampen uten at de store farlighetene oppstod. 

Nordkvelle i fint driv Foto: Morten Tollefsen
Nordkvelle i fint driv Foto: Morten Tollefsen

I pausen gjør Odd ett bytte. Rafik Zekhnini går ut og inn kommer Stefan Mladenovic.

2.omgang

Kampen starter slik 1.omgang sluttet - mye spill uten at noe nevneverdig skjedde. Ikke før i det 60. minutt smeller det i nota. Dessverre er det FK Jerv og Ulrik Bergland som setter ballen i Oddmålet. Det står 2-2 og Odd må frem i skoa.

FK Jerv får naturlig nok en ny giv etter reduseringen og Odd strever med å få satt angrepsspillet sitt.

Sigurd Haugen har ord på seg for å være rett på kassa, noe han viser til gangs i det 69. minutt. Klinisk setter han ballen i mål fra 7 meter og skrått hold. FK Jerv har ikke gitt seg. Alexander Lind kommer til en heading fra seks-syv meters hold, men avslutningen går like over mål like etter Haugens mål.

I kampens 80. minutt er Nordkvelle svært nære igjen. Midtbanespilleren vinner ballen høyt og spiller vegg med Sigurd Haugen. Nordkvelle får avsluttet med innsiden av høyrefoten, men ballen går like til siden for mål.

I det 90. minutt banker Espen Ruud ballen i tverrliggeren, og det er det siste som skjer. Nok en seier for Odd sin del og vi er klare for ny kamp mot Ålesund allerede førstkommende onsdag.

Odds XI

Myhra - Ruud, Semb, Hagen, Grøgaard (60. Kitolano)- Samuelsen, V.Nilsen, Nordkvelle - Diouf, Agdestein (60. Haugen) - Zekhnini (45. Mladenovic)

Annonse fra Eliteserien: