Rashani og Broberg senket Særpingane!

Praktscoringer og fint spill sendte Odd opp i ryggen på Sarpsborg etter 3-1 i Skien

Mandag kveld var det duket for 6. serierunde i Eliteserien. Oppfordringen gikk på å bre et glemselens teppe over miséren i Drammen – og heller fokusere på kampen som skulle bli spilt denne kvelden. Kampen mot Sarpsborg 08. Fagermo fikk vekslet noen ord med tidligere Odd-spiller, og nåværende assistenttrener i Sarpsborg, Erik Holtan, før avspark.

Kanskje røpte Holtan at de finner sin inspirasjon fra amerikansk hold – for etter 4 minutter får Odd-frispark, og da varter Sarpsborg opp med en mur selv ikke Donald Trump kunne bedt om. Espen Ruud er mannen som skal lure ballen over muren, men denne gangen holder vi oss på den meksikanske siden. Skuddet blir for upresist.

Sola kom litt i intervaller på Skagerak Arena denne mandagskvelden. 14 minutter ut i kampen er ikke sola på det sterkeste, men Markus Kaasa fikk skinne. Heistad-gutten jobber iherdig – og det skulle lønne seg. Kaasa vinner ballen høyt i banen og slipper ut til Rashani som bruker vrista da han sender ballen elegant forbi Falch i Sarpsborg-buret.

Martin Broberg feirer 3-1 scoringen over Sarpsborg08. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Er det mur-lig?
Snaue 10 minutter etter 1-0-scoringen kunne Odd doble. Odd får en dødball der Falch går ut i feltet for å plukke ballen, men han glapp ballen og ga Risa muligheten til å pirke inn det andre. Omsider får han en tå på ballen, men takket være våkne Sarpsborg-forsvarere klarer de å forstyrre han nok til at han setter ballen utenfor. «Er det mulig?»

Omgangen var jevn og Odd var hakket hvassere de første minuttene av kampen, men like før pause får Odd seg en kalddusj. Sarpingene er farlig i boksen, og det er Odd bevisst på. Mortensen forlenger et innlegg fra høyresida og inne i boksen gir en av Odds mest rutinerte, Espen Ruud, sarpingene en håndsrekning i det han stuper ballen i eget nett.

PANGSTART!
Etter den uheldige avslutningen på en ellers god gjennomføring av 1. omgang handlet det om å holde trøkket oppe i den andre. Og det skjer. Vi har ikke spilt lenge i 2. omgang før vi får se noen lekre kombinasjoner. Birk Risa hælflikker ballen videre til Kaasa, som igjen finner Rashani. Denne gang viser Rashani hva han har i repertoaret sitt, lekkert finter han 2-3 mann før han banker ballen i mål.

Odd holder presset oppe og etter drøye timen spilt varter Odd opp med en praktkontring! En langpasning slås mot Rashani, som genialt trer ballen videre til Bilal Njie. Innbytteren er presis og sender ballen 45 grader ut til spissen for dagen, Martin Broberg. Svensken har ingen problemer med å bredside ballen inn i mål. Eksemplarisk kontring! Stadion reiser seg, og fra Falkum kan jeg kjenne italienernes gåsehud reise seg!

Da det gjensto 10 minutter av kampen gikk Martin Broberg av banen. Inn kom debutant Odin Bjørtuft. Unggutten, som i Odd er tiltenkt en stopperrolle, kom inn som spiss i sluttminuttene for å ro i land seieren, og når man har Steffen Hagen som en bunnsolid kaptein bak der, maktet ikke sarpingene å utlikne. Dermed tok Odd en kruttsterk hjemmeseier mot Sarpsborg 08!