SÅ NÆRE, SÅ NÆRE

Odd var gode før pause – og strålende etter. Sjansesløseri stod i veien for Playoff i Europa.

Annonse:

Returoppgjøret mot Dinamo Zagreb stod for tur. En kamp som har blitt nevnt hyppig i lokalavisene den siste tida, grunnet Dinamo Zagrebs «Bad blue boys». Det var tippet rundt 200 bortesupportere, men kun tidelen var å observere. Første oppgjør endte med seier for kroatene, 2-1. Et resultat som gjorde at alt var åpent til dette oppgjøret.

Begge lag gjorde et bytte før den umåtelige spennende returkampen. Dinamos Leskovic går ut, inn fra benken kommer Benkovic. For Odd fikk Oliver Berg tillit fra start, i mens Martin Broberg hvilte.

Det le bare nesten for Odd i dag

Ingen overraskende 1. omgang

Vi starter med veldig lovende spill. De 10 første minuttene viser vi oss litt fram, før spillet går over til som forventet. Dinamo Zagreb er det beste laget, men skaper kun en stor sjanse. Etter 20 minutter rykker lynraske Fernandes forbi Ruud. Han slår en tversover pasning før ballen stikkes videre til Hodzic. Rossbach er godt ute og redder.

Men det kunne fort vekk vært Odd som gikk opp i ledelsen. Espen Ruud svinger inn et hjørnespark. Olivier Occean kommer seg fri fra 5 meter. Headingen går like over mål. Der har du putta før, Olivier!

Etter drøye 30 minutter ut i omgangen blir Oliver Berg lagt ned ved siden av Våge Nilsen. Dette så ut til å få større kontroll over Dinamo sin sterke midtbane. Det virker som vi har et skjerpa mannskap, og at Fagermo er fornøyd med det han har sett. Odd er raskest ute – klare for 2. omgang.

Sjansebonanza

Temperaturen stiger på matta, og det deles ut gule kort i bøtter og spann. Etter 54. minutter blir ballen spilt opp til Occean. Canadieren vår flikker ballen mesterlig videre til Riski, som er på full fart igjennom. Avslutningen går i nettveggen. Dette er bare starten på en sjansebonanza uten like!

Kapteinen med god kontroll

Bare minuttene etter denne kjempesjansen får Odd en drøss av muligheter. Occean avslutter i boks, headingen hans får en bue og treffer tverrliggeren! Ballen spretter ut i feltet igjen, men Fredrik Semb får ikke avsluttet. Like etter denne sjansen kontrer Dinamo Zagreb og bortelagets største trussel, Junior Fernandes, prøver å chippe ballen over Rossbach. Rossbach kommer ut i feltet, og redder strålende.

Bjelleklang

Martin Broberg kommer innpå og får en gigasjanse. Riski sitt skudd blir bokset ut av Livakovic. Returen plukkes opp av samme mann og han legger inn til Riski, som fra 2 meter avslutter. Livakovic redder ballen med sine edle deler, og må ned for telling en liten stund.

Dani Olmo blir byttet innpå for Dinamo, og det tar ikke lang tid før han ser rødt, og må ut av banen. 2 gule på bare noen få minutter tilsier rødt kort. Selv med overtallsfordel de siste 5 minuttene (pluss tillegg) vil det seg ikke for Odd. Når vi sløser så store sjanser blir det vanskelig å gå videre til Playoff.