Seier på Sørlandet

Rashani sørget for Odd-seier borte mot Start, da Markus Kaasa måtte ut på båre.

et gjensto en kamp av runde 20 i Eliteserien - den klassiske mandagskampen. For andre runde på rad fikk Odd tildelt mandagskamp, men i motsetning til forrige runde (da vi var langt i nord), gikk denne turen sørover, nærmere bestemt Sparebanken Sør Arena, for å møte Kjetil Rekdals Start. Odd møtte også en gammel kjenning på motsatt banehalvdel, nemlig Herolind Shala.

Tidlig mål på Sørlandet
Før kampen var det smil å se hos Shala i det han hilste på gamle kjente. Men 3 minutter ut i kampen var det kun Odd som kunne smile. Elba Rashani ble felt i god innleggsposisjon for Espen Ruud. Innlegget hadde retning Martin Broberg. Broberg stusset ballen videre til Elba Rashani, som fikk stå overraskende alene å heade Odd i føringen.

Elbasan Rashani scorer 0-1 under eliteseriekampen i fotball mellom Start og Odd på Sør Arena.Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Det var litt vind på Sørlandet denne mandagskvelden, og med et tidlig mål i fleisen ble motvinden veldig kjennbar for «Tigerberget», vertenes supportere. Start forsøkte å reise kjerringa etter Odds mål. Hjemmelaget angrep mye på venstresida og brukte farta til Kevin Kabran for alt den er verdt. De slet likevel med å skape det helt store, og Odd kunne gå til pause med en 0-1-ledelse.

2.omgang
Etter å ha vært vitne til en 1.omgang der Odd fikk et tidlig mål og Start forsøkte å svare, fikk vi en 2.omgang som startet veldig trått. Odd fikk trille og holde på ball i store deler av omgangen, som nok må ha frustrert Start-spillerne en del. I pausen gjorde Fagermo et bytte. Torgeir Børven gikk ut og Markus Kaasa kom inn. Det ble dog ikke drømmebytte for Odd.

Omtrent halvveis i omgangen gikk Kaasa opp i en duell med Starts innbytter, Adnan Hadzic. Det ble et skummelt sammenstøt der begge ble liggende. De kommer seg omsider opp igjen, men for Kaasa var dette «bare» en smertefull forsmak på hva som senere skulle skje. Etter snaue 75 minutter faller han igjen. Denne gang lander han kjært på kneet og blir liggende å vri seg. Kaasa må ut på båre. Veldig lite hyggelige bilder! Joshua Kitolano erstattet indreløperen, og var frisk i innhoppet!

Start skapte svært lite som ble ansett som faretruende for Odd-forsvaret i 90 minutter. Men så kom tilleggstiden - og det stod «8» på tilleggstavla. 2 raske hjørnespark til Start førte til 2 kjempesjanser! Først vartet Rossbach opp med en kjemperedning på headingen til Lowe! På neste hjørnespark gjorde Rossbach en dårlig vurdering, men en god Vebjørn Hoff reddet på streken, før Rossbach fikk kontroll på situasjonen. Dermed ble det 3 deilige poeng etter 99 fotballminutter!