Tap i Engaland

Bilal Njie scoret mot gamleklubben da Odd lå an til seier på Intility Arena, men så kom vertene med en nådeløs snuoperasjon.

18. Mars - turen gikk til Intility Arena, der våre hvite og svarte skulle kjempe for 3 poeng i møte med bohemene. Vålerenga hadde ingen planer om å la Odd spille ball. Tigerstad-klubben var sultne som tigere – og vanskelige å temme. De styrte store deler av første omgang, særlig den første halvtimen. Hyppigst faretruende var Vålerengas nyervervelse, Sam Johnson.

Den liberiske angrepsspilleren var aktiv rundt Rossbachs boks. Han lagde konstant kaos for Odd-forsvaret, og allerede etter 6 minutter var han farlig frampå. Juklerud spilles fri på kanten og legger inn til Johnson som får avsluttet, men spissen maktet ikke overliste Rossbach. Vålerenga styrte det meste av ballspillet den første halvtimen, men fikk ikke variert spillet nok til å få hull på byllen.

Odd hang i tauene, men kom inn i kampen i grevens tid. Mot slutten av 1.omgang får Odd kjenne litt mer på ball. Etter 37 minutter vartet Nordkvelle opp med et fint raid. Han blir meid ned i en takling som sees oftere i hockeysporten, enn i fotballen. Espen Ruud fyrer av i meget god posisjon, men skuddet går centimetere unna.

Action i 2. omgang

Det er spilt knappe 5 minutter av 2. omgang i det Ejuke drar noen lekre finter i Odds 16-meter. Jone Samuelsens forsøk på å avverge muligheten ender med at han klipper ned nigerianeren og de blårød får straffe. Simen Juklerud mot Sondre Rossbach. Den duellen vinner Sondre Rossbach! Rossbach redder straffen noe som virker å gi Odd ny energi.

Noen få minutter etter strafferedningen får Odd hjørnespark. Børven vinner duellen mot VIF-keeper Adam Larsen Kwarasey, fra 2 meter stanger Bilal Njie inn ledelsen mot gamleklubben. 58 minutter på klokka – og 0-1 er et faktum.

Snuoperasjon

Vålerenga utligner umiddelbart. VIF-midtstopper Tollås Nation går rett opp i angrep etter kalddusjen. Innlegget kommer fra Juklerud, og der står Nation mutters alene og styrer inn utligningen. 1-1. Ikke mange minutter senere kommer Juklerud gjennom igjen (i offside?). Han legger inn til pesten Sam Johnson som setter inn 2-1. Dessverre en brutal reality-check for Fagermo og co.

Det ender med 2-1-tap etter det som ble en tøff bortekamp. Til tider ser man tendenser til godt Odd-spill, men det gnistrende angrepsspillet lar fortsatt vente på seg. Klarer vi å ryste RBK?