Tap mot dansk dynamitt

Aalborg ble noen hakk for kvasse i dagens treningskamp på Nordjyske Arena. Etter 90 minutter stod det 2-1 til danskene.

Startoppstilling

Odd stilte følgende lag mot Aalborg i kveld:

Viljar Røsholt Myhra - Espen Ruud, Fredrik Semb, Steffen Hagen, Thomas Grøgaard - Jone Samuelsen, Fredrik Oldrup Jensen, Martin Broberg - Pape Paté Diouf, Olivier Occean, Riku Riski. 

Kampen

Kampens innledning var preget av et massivt Aalborgpress, og Odd hadde i lengre perioder nok med å forsvare seg. Etter ni minutter kom dog kampens første store sjanse, og den gikk til de sorte og hvite. Olivier Occean bruker farta ned på høyresiden og slår inn til Riku Riski i boksen. Sistnevnte avsluttet på første touch, men skuddet fra fem-seks meter ble reddet av Nicolai Larsen i Aalborg-målet.

Etter Odds sjanse i starten av kampen bølget spillet frem og tilbake uten at det skjedde nevneverdig mye. I denne fasen hadde Aalborg et par halvsjanser uten at Viljar Myhra skalv i knærne av den grunn.

Etter 41 minutter glipper det således i Odds rekker. Fredrik Oldrup Jensens pasning, som var rettet mot Fredrik Semb, ble snappet opp av Jakub Sylvestr. Alene med Viljar Myhra gjør han ingen feil og ekspederer ballen i mål. 1-0 til "de danske drænge", en ledelse som står seg til pause.

Odd_sesongkortannonse_m15.jpg

Den andre omgangen startet også på nokså sedat vis. I det 52. minutt gikk Occean over ende inne i Aalborgs 16 meter, men dommeren vinket heller spillet videre. I våre objektive øyne kunne det selvsagt vært dømt straffe i den situasjonen.

Med en halvtime igjen kom Oliver Berg og Torbjørn Agdestein inn for Jone Samuelsen og Riku Riski. Odd har heller ikke skapt noe store farligheter i den første halvdelen av den andre omgangen.

Etter 71 minutter bytter Odd nok en gang og Vegard Bergan og Stefan Mladenovic byttes inn for Fredrik Semb og Martin Broberg. Fem minutter senere ble Occean erstattet av Sigurd Hauso Haugen.

Hauso Haugen har ikke vært på banen i mer enn et par minutter da han serverer Aalborg deres andre scoring. Haugen brukte for lang tid med ballen på hjørnet av egen 16 meter, noe som ofte straffer seg. Kula ble snappet av Jannik Pohl som forserte inn i feltet og smalt ballen forbi Røsholt Myhra. Dermed 2-0 til Aalborg i det 79. minutt.

Det så dystert ut for de stolte telemarkingene, men tre minutter etter Aalborgs ledermål var det Odds tur til å finne nettmaskene. Agdesteins avslutning ble reddet av Aalborgs keeper, men ballen falt til slutt ned i beina på Oliver Berg som plasserte ballen i mål til 2-1. Dessverre ikke mer enn et trøstemål for Odds del.

Annonse fra Eliteserien: