Tøft i Nordens Paris

Trygve Kjensli kom i fokus i hengekampen mellom Tromsø og Odd. Kampen endte med poengdeling.

Fagermo ble tvunget til å mikse og trikse med lagoppstillingen før møtet i nord. Både Jone Samuelsen og Elba Rashani fikk sesongens tredje gule kort i forrige runde, og måtte av den grunn stå over kampen mot «Gutan». I tillegg ble Pape Diouf og Sigurd Haugen satt på benken. Inn kom Våge Nilsen, Riku Riski, Stefan Mladenovic og Torbjørn Agdestein.

Det er Trygve Kjensli som blåser i gang det som kan vise seg å være en svært viktig kamp for begge lag. Tromsø sliter i bunn av tabellen, og kan med seier karre seg opp fra gjørma. Odd trenger sårt en borteseier – skal det være et realistisk håp om medalje.

Zzzzznork

Første omgang er ikke akkurat fullspekket med sjanser. Rett og slett dørgende kjedelig. I starten legger Odd seg bakpå og lar Tromsø kjøre mye av spillet. Kynisk spill. Likevel vitner vi 2 mål i den kjedelige omgangen.

Ved seier for Tromsø kryper de opp på tabellen, rett bak Enga – og der ligger poenget, Mushaga Bakenga. I kjølevannet av et hjørnespark scorer Tromsø. Gutan kombinerer på venstresida, og får til slutt lagt inn. Bakenga lurer forsvaret og får stå helt alene og heade inn 1-0.

Bare 2 minutter senere slår Odd tilbake. Oliver Berg legger inn et hjørnespark, og i boksen stiger Semb til værs. Stopperkjempen stanger inn utlikningen. Like etter målet til Semb får Odd (og sistnevnte) opp lydnivået hos våre tilreisende nok en gang – i hvert fall i noen sekunder. Semb scorer på hjørnespark igjen, men målet blir annullert. Der kan du vel ikke være så trygg Trygve? En bisarr avgjørelse.

2.omgang

«Eliteseriens kjedeligste kamp», var ordene til Mushaga Bakenga i pausen. Det blir en livligere start på andre omgang. Hussain kommer med en glimrende stikker igjennom til Riski. 1-2? Nei. Det er avvinket for offside.

Tromsø vinner et hjørnespark like etter offsidemålet. Simen Wangberg er sterk som en okse i duellspillet. Den målkåte forsvarsspilleren header med ryggen mot mål, i mål. 2-1 til Tromsø. Kampbildet er snudd. Tromsø ligger bak og forsvarer – Odd angriper.

70 minutter står det på tavla. Agdestein fikk nok ikke kampbildet han ønsket seg. Den høyreiste spissen blir byttet ut, inn kommer Sigurd Haugen. «Superreserven» kommer inn og skaffer Odd et straffespark på tampen. Han hopper opp og får en liten dytt av Nordbye som gjør at han faller.

TILhengerne er uenig med Kjensli. Etzaz er sikker fra straffemerket. Odd scorer på sin tredje straffe på 3 kamper. Det ender med poengdelig på Alfheim. Noe ingen av lagene er helt fornøyd med.

Neste hjemmekamp

Selv om vi per dags dato ikke er Norges beste bortelag så er vi det tredje beste hjemmelaget. Ingen grunn til å ikke få med seg Odd - Haugesund 1. oktober. Billetter kjøper du her!