Trønderknuste telemarkinger

Odd dro til Trondheim for å møte fjorårets suverene serie- og cupvinnere Rosenborg. Det var jevnt i 60 minutter, men så endret alt seg på 60 grufulle sekunder, sett med Oddeøyne.

1.omgang

Det var alt annet en «mykje lys og mykje varme» værgudene hadde å komme med denne søndagskvelden. Regnet øste ned og banen var gjørmete. Første omgang handlet om å drepe motstanderens spillmønster, og det ble en stillingskrig uten like. En kan fastslå at Odd var nærest å dra Rosenborg ned i gjørma. 

Det tok ikke mer enn 28 sekunder før tidligere Odd-keeper Andre Hansen måtte ned å plukke opp et farlig innlegg fra Espen Ruud. Oddrane som for anledningen var kledd i rødt

Nicklas Bendtner rager høyere enn Odds Espen Ruud og sender Rosenborg i ledelsen 1-0Foto : Arve Johnsen, Digitalsport
Nicklas Bendtner rager høyere enn Odds Espen Ruud og sender Rosenborg i ledelsen 1-0Foto : Arve Johnsen, Digitalsport

styrte store deler av omgangen, og lot ikke Rosenborg få spille sin trønderball. Et par halvsjanser til hver av lagene ble beholdningen før pause. En førsteomgang Fagermo kan være langt mer fornøyd med enn Ingebrigtsen.

Helomvending

Odd spilte en taktisk perfekt førsteomgang, og det var som vi kunne se trønderbartene slepe i bakken av fortvilelse og frykt. Men de suverene gullvinnerne fra i fjor ville det annerledes denne kvelden. 2.omgangen er ikke gammel før vi kan observere et betraktelig bedre Rosenborg-lag. Ingebrigtsen har tydelig gitt noen beskjeder i pausa. Det virket som førsteomgangen kostet mye krefter for Oddegutta.

Etter 56 minutter spilt mottar Helland ball på kant, han utfordrer Grøgaard og får lagt inn. Inne i boksen dukker den sagnomsuste Nicklas Bendtner opp og knuser Espen Ruud i duell. Ballen går forbi Rossbach og Rosenborg er i føringen. Bare sekunder etter Odds avspark snapper RBK ballen opp og Mike Jensen får gjøre som han vil, han avanserer forbi 2-3 Oddespillere og legger inn, Semb forsøker å klarere bort ballen, men ballen havner i eget nett. 2 raske RBK-scoringer gav kampen en helomvending.

Occean har akkurat bommet på en stor sjanse Foto: Marius Simensen, Digitalsport
Occean har akkurat bommet på en stor sjanse Foto: Marius Simensen, Digitalsport

Odd trenger en rask scoring for å komme seg etter trønder-sjokket, men de makter ikke å bryte ned et Rosenborg som gradvis får mer og mer selvtillit.

Milan Jevtovic setter prikken over i’n med en formidabel avslutning fra skrått hold, ballen går rett i krysset. Helt utagbart for Rossbach. 3-0. Et resultat som lyver litt, ettersom Odd hang med i en times tid. Holder Odd nivået som de hadde i 1. omgang kan dette bli en meget sterk sesong.

Kom på Skagerak førstkommende onsdag (05.04) og se Odd revansjere seg mot nyopprykkede Kristiansund. Billetter og sesongkort kan du kjøpe her!


Odds XI

Sondre Rossbach, Espen Ruud, Steffen Hagen, Fredrik Semb, Thomas Grøgaard, Oliver Berg, Joakim Våge Nilsen, Fredrik Nordkvelle, Riku Riski, Oliver Occean, Rafik Zekhnini

RBKs XI

Andre Hansen, Alex Gersbach , Jørgen Skjelvik, Tore Reginiussen, Vegard Hedenstad, Milan Jevtovic, Anders Konradsen, Mike Jensen, Fredrik Midtsjø, Pål Andre Helland, Nicklas Bendtner

Annonse fra Eliteserien: