Vikingene plyndret Odd

Viking kjempet som vikinger og plyndret Odd. Kampen endte til slutt med 3-0 tap for våre gutter.

Annonse:

Viking har ikke vært mye å skryte av i år. Til tross for heroisk innsats mot Rosenborg i forrige serierunde, ble det tap for de mørkeblå mot trønderne. På de 4 første kampene i Eliteserien har fasiten vært ynkelige 0 poeng. Da Odd besøkte Eliteserie-jumboene skulle Viking få sin revansje. 

Videoen er ikke tilgjengelig.

Adegbenro var høvding

Dommeren blåser i fløyta og kampen er i gang. Fagermo forventer et Viking-lag med «passion», og det får han. Det er derimot Odd som kan notere første sjanse. Odd får tildelt et frispark utenfor 16-meteren til Viking. Espen Ruud skyter over muren og ballen dupper ned mot Viking-keeper Iven Austbø som må gi hjørnespark. Etter dette «skremmeskuddet» tar Viking mer over, med Samuel Adegbenro som høvding. Den nigerianske angrepspilleren skaper store vanskeligheter for Odd-forsvaret.

Etter 27 minutter angriper Viking på Odds venstreside. Kronberg legger inn til Adegbenro som kommer i voldsom fart utenfra boksen. Sistnevnte hopper opp og stanger Viking i ledelsen, til full jubel fra vikingfansen. Odd er nær en redusering etter scoringen. Espen Ruud slår inn, og både Occean og Semb holder på å skli inn 1-1, men det blir bare nesten. Våge Nilsen avslutter en ellers sjansefattig 1.omgang med et skudd i 16-meteren som blir blokkert.

2.omgang

Odd må skape flere sjanser for å kunne få med seg noe fra Viking Stadion i kveld. De store Odd-sjansene uteblir og det er heller Viking som kan skryte på seg kampens 2 scoring. Dagens mann, Samuel Adegbenro, setter på turboen mot Fredrik Semb og kommer ned til dødlinja. Han får lagt inn til Mathias Bringaker som enkelt kan sette inn 2-0.

Det tar ikke mange minutter etter scoringen før Viking og Adegbenro er frampå igjen. Nigerianeren passerer flere Odd-spillere og kommer seg inn i 16-meteren der han prøver å slå inn foran mål. Innlegget treffer hånda til Ruud, og Viking får straffe. Situasjonen kan diskuteres, men dommen er falt, kaptein Danielsen er iskald fra straffemerket. 3-0, fordel Viking.

Odd maktet ikke å true Viking, og kampen endte tilslutt med 3-0 tap. Samuel Adegbenro var høvding ute på banen og hinter om at vikingtida ikke er over. Odd fortsetter med (s)viking på bortebane, men er ubeseiret på eget gress.

Neste eliteseriekamp er søndag 30.April. Da gjester Vålerenga Skagerak Arena, og Oslo-gutta skal få prøve seg på noen revansjesugne telemarkinger. Billetter til kampen kjøper du her!

Asset 1 Asset 2
1
Rossbach


2
Ruud
21
Hagen
3
Semb Berge
5
Grøgaard


14
Nordkvelle
20
Oldrup Jensen
Substituted out 60'
8
Samuelsen
Substituted out 76'


18
Våge Nilsen
10
Occéan
Substituted out 63'
24
Riski
Innbyttere
12
Myhra
4
Bergan
6
Berg
Substituted in 76'
13
Mladenovic
Substituted in 60'
9
Agdestein
Substituted in 63'
15
Haugen
Innbyttere
  • 12
    Myhra
  • 4
    Bergan
  • 6
    Berg
    Substituted in 76'
  • 13
    Mladenovic
    Substituted in 60'
  • 9
    Agdestein
    Substituted in 63'
  • 15
    Haugen

Viking XI

Iven Austbø, Kristoffer Haugen, Michael Ledger, Karol Mets, Claes Phillip Kronberg, Julian Ryersson, Steffen Ernemann, Andre Danielsen, Samuel Adegbenro, Zymer Bytyqi, Mathias Bringaker

K P
6 Kristiansund 4 7
7 Odd 5 7
8 Haugesund 4 6
9 Lillestrøm 4 6

Annonse fra Eliteserien: