Møt Brodd

Brodd er en glad bie som bor på Skagerak Arena i Skien. Brodd elsker både honning og Odd-fotball. Og han er glad i vennene sine i Broddrane barneklubb.

Annonse:

Hver hjemmekamp kan du løpe sammen med Brodd!

Rett før kampstart kan du være med på Broddløpet! Det er et løp med mange glade barn. Enten du er Brodder eller ikke. Alle barn er hjertelig velkomne til å være med i Broddløpet. Og vær på vakt, Brodd kan dukke opp ellers også til aktiviteter og moro.

Brodd er maskoten til ODDs ballklubb og Broddrane barneklubb.


Brodd bryr seg også om brødrene og søstrene sine utenfor stadion. Biene hjelper oss mennesker med å lage deilig frukt og grønnsaker.  Faktisk er nesten alle planteartene i Europa avhengige av bier og den måten de sprer blomsterstøv på. Det betyr at en tredjedel av maten vi spiser er laget fordi biene lever og summer rundt som de gjør.

Les om Brodd-honningen

Dessverre er det mange bier som sliter med å finne mat. De trenger masse frisk luft og et mylder av ulike ville blomster og planter for å klare seg. Da kan det ikke være asfalt og grønne plener over alt. Og luften bør helst ikke være full av sprøytemidler.

For å hjelpe Brodd og slektningene hans kan du for eksempel lage et insektshotell. Eller du kan plante blomster og busker som biene elsker.

På Miljøagentenes nettside kan du lese mer om insekter.

Annonse fra Eliteserien: