Kampropet Odd - Sandefjord

Dagens motstander Sandefjord har fått en særdeles trøblete start på sesongen og ligger i øyeblikket nest sist etter 9 spilte kamper.

Etter at Lars Bohinen forlot sjefsstolen for å ta over Aalesund i OBOS-ligaen før årets sesong, har det meste gått nedover for Vestfoldingene. Svenske Magnus Powell, kanskje mest kjent fra tiden som spiss i Lillestrøm tidlig på 2000-tallet, tok over trenerjobben for bare fire måneder siden. 25. april var han ferdig. Mye har blitt ment om den ansettelsen. At Powell sverger til 4-4-2, mens klubben visstnok har styrevedtak på å spille 3-5-2, er ett argument som trekkes fram som prov på at ansettelsen i beste fall ikke var særlig gjennomtenkt. Den lokale helten Geir Ludvig Fevang har overtatt hovedtreneransvaret, og har så langt slitt med å få uttelling med en spillertropp mange mener holder OBOS-nivå.

Mange husker nok da han for alvor presenterte seg som en måltjuv av ypperste klasse etter fire mål i en og samme kamp mot Sandefjord

— Kampropet

Lagets kaptein er en gammel kjenning. Håvard Storbæk debuterte for Odd 15. mars 2009 og står bak mange uforglemmelige perler fra årene i sort og hvitt. Mange husker nok best skuddfoten som ble perfeksjonert høsten 2011 før han, noe overraskende, signerte for Haugesund. I 2013 vendte han «hjem» og bidro sterkt til oppturen i 2014 og 2015. I mangel på spilletid valgte han Sandefjord foran 2016-sesongen og har vært en av lagets mest betrodde menn siden. Han kan vente seg en varm velkomst tilbake til Skien. I Odd vet vi nemlig å hegne om en hedersmann av Storbæks format. Og kanskje hadde vi hatt bruk for en midtbanespiller som nettopp han i disse tider hvor det har vært lite friske midtbanespillere å spore opp på Falkum?

Odd-oppturen som startet borte i cupen mot Skarphedin fikk en brå slutt etter at gardina gikk ned omtrent 30 minutter ut i søndagens match mot Ranheim. Vi skal ikke strø salt i åpne sår, og lar den kampen ligge. Vi satser heller på at det var et arbeidsuhell og at gutta er skjerpet og klare for kamp når dommeren blåser i gang fotballens festdag på selveste 16. mai. Det er så langt ikke meldt om store endringer i Odds tropp med hensyn til skader. Fredrik Semb og Jone Samuelsen er ikke aktuelle. Fredrik Nordkvelle, som ble hvilt fra start i forrige match, ventes antagelig klar for en startplass. Det interessante blir om Fagermo gir Torgeir Børven fornyet tillit på spissplass og fortsetter med Martin Broberg på midten. Det var da laget hanglet som mest tidlig i våres at Broberg gikk fra å være nødløsning til frelser som midtspiss i Fagermos 4-3-3. Vil tro han er fristet til å stå sin nødløsning bi. Samtidig har Børven en fabelaktig «track record» mot Sandefjord, og er ikke hentet til Telemark for å sitte på benken. Mange husker nok da han for alvor presenterte seg som en måltjuv av ypperste klasse etter fire mål i en og samme kamp mot Sandefjord på Skagerak Arena i 26. september 2010. Det hadde vært som skrevet i stjernene om han kom i nærheten av å gjenta den bragden i dag.

Odd-Sandefjord (4-3). Odds Jone Samuelsen i eliteseriekampen mellom Odd og Sandefjord på Skagerak Arena.Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
Odd-Sandefjord (4-3). Odds Jone Samuelsen i eliteseriekampen mellom Odd og Sandefjord på Skagerak Arena.Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Det er meldt knallvær. Det er fri dagen etter. Det er duket for fest på Skagerak Arena og vi håper alle dere fotballglade Telemarkinger stryker bunadsskjortene i god tid, og finner veien til Skagerak Arena til kampstart klokken 18.00. Med seier går vi en aldeles praktfull nasjonaldag i møte.

Vi sees på kamp! God 17. mai ønskes alle!

HEIA ODD!

 

Annonse fra Eliteserien: