Tap i Asker

Odds unggutter ble et par hakk for små da Asker vant 2-0 på Føyka Kunstgress.

Ungguttene til Odd gjorde en sterk prestasjon hjemme mot Alta i forrige runde, Alta hadde tatt alt a’ poeng helt til de møtte opp i Skien og tapte 2-0. Odd 2 dro onsdag til Asker for å spille mot Asker Fotball. Asker hadde i likhet med Odd, 2 seire og 1 tap før innbyrdes oppgjør. Onsdagens kamp endte til slutt med at Asker trakk det lengste strået.

ODD 2 startet slik: Ajay Sureshkumar, Kevin Johnsen, Odin Bjørtuft (Martin Hagen fra 84. min), Magnus Fløholm, Eirik Asante, Filip Delaveris, Eivind Willumsen, Marius Larsen, Joakim Jahnsen (Markus Sjøstrøm fra 76. min), Sander Bergan, Filip Gripsgård (Jesper Romsdalen fra 56. min)

Sett bort fra Odin Bjørtuft, så var samtlige Odd-spillere født i 2000 eller 2001. Talentfabrikken tar aldri pauser. Asker spilte naturligvis med spillere som har litt mer erfaring. Vertene startet best på eget gress, og styrte store deler av spillet innledningsvis. Men du hadde, med god margin, rukket å gå tur med bikkja i mellom sjansene i 1. omgang. Her var det lite som ble produsert.

Asker hadde et par halvsjanser, den første stod Patrik Karoliussen for. Askers nummer 28 fikk avsluttet i 16-meteren til Odd, men skuddet Sureshkumar klarert. Odd forsvarte seg godt, men maktet ikke true Asker. Asker-kaptein, Stian Stray Molde, prøvde seg fra distanse, men Ajay i Odd-buret så ut til å ha kontroll på forsøket.

2. omgang
Asker startet 2. omgangen med å få utløp for tålmodigheten de hadde i første omgang. Dog er det et hjørnespark som skal sende Asker i føringen. Det er bare spilt noen minutter av 2. omgang i det Asker får hjørnespark. Karoliussen legger inn til Max Hallgren som stanger inn 1-0 for hjemmelaget.

Senere blir Askers ledelse doblet. Målet kommer litt ut av intet, men plutselig er Stian Solberg alene med Sureshkumar i Odd-boksen. Solberg holder hodet kalt nok til å sette ballen bak Sureshkumar. 2-0 til Asker kunne man ikke si noe på ut ifra hvordan kampbildet så ut.

Resten av kampen ble en transportetappe. Odd 2 får tryllet frem noen nesten-sjanser, men mer ble det ikke. Dermed endte kampen med en 2-0-seier til Asker. En kamp for historiebøkene ble det neppe – men at det er gode erfaringer for Odds unggutter er det lite tvil om. Neste Odd 2-kamp er 14. Mai. Da tar Odd imot Moss på eget gress.

Annonse fra Eliteserien: