Idémyldring i Støpt for framtida

Det er en glad og inspirert gjeng som har avsluttet sin tredje samling i bærekraftsprosjektet Støpt for framtida.

Annonse:

Etter å ha gått gjennom tre av fire samlinger sammen, har vi lært mye mer både om hverandre, om FNs bærekraftsmål og hva hver enkelt virksomhet kan bidra med.

Og det er nå ideene begynner å myldre. Hva kan deltakerme gjøre i egen bedrift? Hva kan vi gjøre sammen? Hvordan kan vi bidra til å gjøre verden til et bedre sted? Og hvordan kan vi tjene penger?

header_bærekraft.jpg

Offensive virksomheter

Støpt for framtida er et prosjekt ledet av Odds Ballklubb. Målet er å dypdykke ned i FNs bærekraftsmål og se på hvordan virksomhetene kan bli mer bærekraftige selv og hvordan dette kan brukes i forretningsutviklingen.

Rådgivnings- og revisjonsfirmaet BDO med sitt bærekraftsteam står for det faglige innholdet. Vi samarbeider med Grenland næringsforening.

Og virksomhetene som deltar er R8, GK Norge, Vestfold og Telemark fylkeskommune, Maksineriet, Skagerak Energi, Porsgrunn kommune, Rauland Invest, Veidekke Asfalt, GI Eiendom, ProtektIt, Skien kommune og Elektro4.

Kjønnsbalanse og fossilfrie anleggsplasser

Under samlingen onsdag kom det fram at mange av virksomhetene - til tross for store forskjeller - har mange av de samme utfordringene. Det dreier seg blant annet om kjønnsbalansen og mangfoldet i staben, om forholdet til leverandører og hvordan man kan sikre bedre miljøkrav ved anbud, om fossilfrie anleggsplasser, lavere energiforbruk og tidvis manglende betalingsvilje for mer bærekratige løsninger i markedet.

Og felles problemer kan føre til økt innovasjon og nye løsninger, både hos hver enkelt og i samarbeid med andre i prosjektet.

Siste samling finner i slutten av november. Da med fokus på evaluering og rapportering av bærekraftsarbeidet.

Etter det er prosjektet i sin nåværende form over. Men det kan komme nye samarbeidsformer og nye samlinger, for å bygge videre på gode bekjentskaper og gode ideer.

Les også:

 

Annonse fra Eliteserien: