Kortreist mat til kortreiste spillere

Se hvordan det gikk da daglig leder, hovedtrener og spillere høstet poteter rett utenfor Skagerak Arena.

Annonse:

Mandag 19. september stod en god gjeng fra Odds Ballkubb sin administrasjon, trener, spillere og journalister utenfor stadion, klare for å høste poteter. 

I sommer ble disse potetene satt i samarbeid med Lars Bjærtnes fra Bjærtnes og Hoel, en familieeid gård fra Vestfold. Odds Ballklubb setter bærekraft høyt, og gjennom et slikt prosjekt kan en synliggjøre dette i større grad.

Noen fotballklubber dyrker maten sin selv blant annet ved å utnytte takarealet på stadion. Her i Odd har vi startet med en potetåker i første omgang. 

Det er mange personer innom stadion hver eneste dag. Noen går bare forbi potetåkeren uten å legge merke til den, noen har kanskje sett potetrisene og ikke forstått hva det er, mens andre stopper opp og undersøker nærmere. 

Både Einar Håndlykken og Lars Bjærtnes er helt enige om at slike prosjekter er gull verdt for å få fokuset på blant annet hvor maten egentlig kommer fra. 

-Dette har også en symbolsk verdi i at det gror godt med spillere til klubben vår som vi igjen kan høste av senere, sier direktør Einar Håndlykken.

Når potetene var ferdig høstet var resultatet en glad gjeng som syntes det var deilig og få brukt kroppen sin på en litt annen måte denne dagen. Og potetene, ja de ble det mange av! 

Du kan lese mer om saken i Varden HER.

Se hele filmen i vinduet under:


Annonse fra Eliteserien: