Vant sesongkort på kildesortering

Alice overtalte pappa Øyvind til å teste ut de nye avfallsdunkene på stadion. Det lønte seg!

Annonse:

Øyvind Hermannsen og datteren Alice er nemlig de heldige vinnerne av to sesongkort for 2022 på Skagerak Arena. I sesongkortene har de også tilgang til Bakrommet - populært kalt pølse-vippen.

- Spennende og gøy, ler 13 år gamle Alice Hermannsen.

Hun har vært på hjemmekamper på Skagerak Arena hele livet sitt. Vel, ikke hele livet da, for som pappa skyter inn:

- Hun er født i desember, så hun ble noen måneder før sesongen startet opp.

På hjemmekamp hele livet

Alice elsker å være på en stor stadion og se utover en stor fotballbane med høy musikk og masse mennesker rundt seg. Hun har også vært nede på selve gressmatta - da hun var mindre og fikk leie en Odd-spiller inn på innmarsjen.

Øyvind har vært på stadion enda lenger. Allerede i 1994 begynte han å komme sammen med faren sin. Det blir ikke så mange bortekamper på ham lenger, men hjemmekampene er han og datteren stort sett alltid på.

Så også på aller siste hjemmekamp 12. desember i fjor. Odd møtte Stabæk. Det var bikkjekaldt på tribunen. Odd hadde gått på mange tap etter hverandre. Men det var allerede klart at Odd slapp nedrykk. Da var det kun de mest beinharde supporterne igjen for å heie fram laget sitt.

- Gøy å heie på et lag som er opptatt av miljøet

Og de nye, hvite smartdunkene som var plassert ut på stadion denne ettermiddagen, vekket nysgjerrigheten til Alice. Hun fikk med seg faren sin på å teste dem ut i pausen. De pantet en tom brusflaske og registrerte seg via mobiltelefonen til Øyvind.

Her kan du lese mer om hvordan smartdunkene fungerer.

Det skulle vise seg å være en lønnsom investering. Like etter kampen fikk de nemlig gladmeldingen om gevinst på to sesongkort for neste år.

Både far og datter vil fortsette å kildesortere gjennom de smarte dunkene.

- Det er gøy å heie på et lag som er så opptatt av miljøet, sier Alice. Hun reagerer sterkt på søppelet som ligger slengt rundt når hun går turer i skogen, blant annet.

Gründer fra Skien

Smartdunkene og app-systemet knyttet til, er utviklet av Cycled AS. Thor Sverre Minnesjord fra Skien og Ayoola Brimmo fra Nigeria og UAE står bak.

Systemet inngår i Odd Ballklubbs strategi for Avfallsfri stadion og mål om å oppnå full resirkulering på Skagerak Arena.

cycled_vinnere2.jpg
 

 

Annonse fra Eliteserien: