Odds miljøstrategi

Kan fotball redde kloden? Kanskje ikke alene, men vi kan sparke ballen i riktig retning.

Det kan vi gjøre gjennom å:

  • Inspirere publikum og supportere
  • Hjelpe partnere til å ta grønnere valg
  • Gjøre kamper og daglig drift så miljøvennlig som mulig
  • Odd skal være Norges mest miljøbevisste fotballklubb. Vi vil bruke vår påvirkningskraft til noe positivt, til å spre kunnskap og entusiasme om miljø. 

Sammen med våre supportere og samarbeidspartnere, gjør vi allerede mye for miljøet, men akkurat som i fotball, vet vi at vi alltid kan bli bedre. 

Derfor har vi spurt oss selv: ”Hvordan kan Odd bidra til best mulig miljø?” Det er et stort spørsmål, med mange mulige innfallsvinkler og svar. Vi har valgt å fokusere på fire hovedområder:

Under miljøkampen "Hold Skagerak ren" var våre spillere aktivt med og ryddet Frierstranda for søppel.
Under miljøkampen "Hold Skagerak ren" var våre spillere aktivt med og ryddet Frierstranda for søppel.
  • Kamp/arrangement
  • Publikum
  • Daglig drift
  • Samarbeidspartnere

Kamp/arrangement

Fotballkamper og andre arrangementer er blant våre viktigste kontaktpunkter med omgivelsene, og samtidig den delen av vår virksomhet som fører til størst miljøbelastning, derfor ønsker vi å gjøre kampopplevelsen så miljøvennlig som mulig.

Derfor har vi blant annet innført kildesortering på tribunen, tilbud om vegetarmat på kamp, god tilgang på sykkelparkering og gratis parkering for elbiler.

Vi har også  en overbygget sykkelparkering, tilvirket av miljøvennlig Kebony, og med grønt tak (tak med vegetasjon).  I tillegg vil det komme relevant miljøinformasjon ved sykkelparkeringen.

Supportere

Vi i Odd er glade i supporterne våre, og vi er så heldige at de er glade i oss også. Derfor vil vi gjerne ha tett dialog med dem, og deler blant annet månedens miljøtips med alle våre venner både på nettsidene våre, og på i sosiale medier.

Daglig drift

Selv om det holdningsskapende arbeidet er Odds viktigste bidrag til en mer miljøvennlig verden, er vi også opptatte av å gjøre vår egen daglige drift så miljøvennlig som mulig.

Skagerak Arena får all sin energi fra fornybare ressurser: vannkraft fra Skagerak Energi og bioenergi fra Skien fjernvarmeanlegg. Vi jobber likevel kontinuerlig for å redusere energiforbruket, både av økonomiske og miljømessige hensyn.

Odd disponerer tre elbiler og en elsykkel som går på rundgang blant spillere og ansatte. Vi har også en hurtigladestasjon plassert på stadionområdet. Hurtigladestasjonen vil støtte alle tre teknologiene som benyttes for hurtiglading. I tillegg er det gratis parkering for elbil.

Grønt partnerfokus

Flere av våre største sponsorer har en tydelig miljøprofil, og vi i Odd hjelper gjerne våre partnere til å bli enda bedre, enten det skjer gjennom opplysende miljøseminar, felles miljødugnad eller tilbud på miljøfyrtårnsertifisering og enøk-analyse. 

Vi vet at vi alltid kan bli bedre, og tar gjerne i mot tips fra deg. Hvis du har forslag til hvordan Odd kan bli en enda mer miljøvennlig fotballklubb, send oss noen ord på [email protected]

Annonse fra Eliteserien: