3 viktige poeng

Fagermo eksperimenterte med lagoppstillingen. 1. omgangen var opp mot årsbeste. Selv om det lenge virket som om Odd hadde full kontroll ble 2. omgangen ikke like kontrollert som man skulle ønske.

Det er en solfylt søndagskveld på Skagerak Arena – det meste var lagt til rette for en ny, spennende runde av eliteserien. Det er dog noe som er rart. Det lukter litt svidd på stadion. Dette skylder nok antageligvis alle sjansene som ble brent mot Dinamo Zagreb forrige torsdag.

Eksperimentell lagoppstilling

Odd stilte med et helt «nytt» lag. Splitter ny angrepsrekke, John Kitolano fikk sin debut i Eliteserien, og ikke minst gjorde Elbasan Rashani sitt comeback i Skien.

Det tar bare snaue 2 minutter før den 17 år gamle debutanten fra Gulset, John Kitolano, får vist hva han kan. Han drar seg fint nedover venstresida før han legger et lurt innlegg inn. Der dukker Martin Broberg opp og avslutter i fin stil. Keeper, Dyngeland får ikke tak i ballen, og dermed er 1-0 et faktum.

Kjempedebut av Kitolano

Det er noe nytt vi ser ute på banen. En lyst til å angripe vi har savna denne sesongen (selv om vi til tider så dette mot Dinamo Zagreb). Nå har vi også klart å omsette første sjanse til mål. Etter 25 minutter er nok engang Kitolano i fokus. Debutanten blir felt i feltet og dagens sjef, Tore Hansen, er nådeløs. Han er bestemt og peker på straffemerket. Jone Samuelsen er sikker og sender Dyngeland feil vei. 2-0!

Det kunne fort vekk stått både 3, og 4-0. «Hauso» var en konstant plage for stopperne til Sogndal, og Elba så målkåt ut. Odd dominerte så mye at Sogndal, som opprinnelig spilte mer defensivt, måtte bytte ut en forsvarspiller, og inn med mer offensiv kraft. Rett før pause prøver Jone seg fra distanse. I tverrliggeren!

Odd driver ikke bare fotball. I pausa fikk noen av turnjentene til Odd vise frem hva de kunne – og her var det lett å bli imponert!

2. omgang

2. omgangen blåses i gang og jeg syntes jeg kan se at tverrliggeren fortsatt rører på seg. Odd tar det litt mer med ro fremover. Det er på langt nær et like giftig Odd-lag nå, kontra 1.omgang. Sigurd «Hauso» Haugen får en kjempemulighet etter 75 minutter. Innbytter Mladenovic blir spilt igjennom og kan bruke farta si. Han drar seg helt ned til dødlinja før han legger en genial ball 45 grader ut. Riski hopper over. Haugen løper seg fri, men får ikke presset ballen under tverrliggeren. Her kunne kampet blitt «pungtert».

Det så lenge ut til at vi skulle kruse inn en seier, men langt mer spennende skulle det bli. Sogndal er kjent for sine farlig, lange innkast. Dette var Nornes og trenerteamet fullt klar over skal vi tolke pauseprekenen. Etter 78 minutter får Sogndal likevel brukt våpenet sitt. Et langt innkast blir stusset videre, i boksen er Eirik Schulze, som pisker ballen i mål. Det er åpent igjen!

Sogndal får en kjempesjanse etter 83 spilte minutter. Ramsland header ballen i metallet. Odd klarer ball på ball, og tiden tikker. «Da ser vi at det er lagt til minimum 4 minutter spilletid». Sogndal-trener, Eirik Bakke, viser sin irritasjon over avgjørelser dommerne gjør. Til slutt får dommerteamet nok, og sender Bakke på tribunen, til full jubel hos Oddrane. Odd vinner til slutt 2-1 og sikrer 3 svært viktige poeng.