Håpet lever

Nydelig kontringsspill sørget for at vi sjokkerte kroatene og skaffet et viktig bortemål før kroatene gjester Skien. Det endte til slutt 2-1 til Dinamo Zagreb – ingen dører lukket.

The Odd Adventure så sin 3. kvalifiseringsrunde, og den kroatiske storheten, Dinamo Zagreb var hinderet. The Odd Adventure lever opp til navnet sitt de første minuttene av kampen. Dinamo står høyt og presser på mot Rossbach. Rossbach får rensket bort avslutningene som kommer, men med trykket Dinamo spiller med kan det fort vekk bli veldig farlig. Det ligger et mål i lufta.

Nordmannen, svensken og kroaten

Etter 20 minutter kommer også målet som man har ventet på. Men dette i motstand ende! Samuelsen vinner ballen på egen halvdel og Riski overtar, han triller til Broberg som er i fint driv. Stefan fyker i bakrom og får ballen perfekt servert av vår svenske. Alene med keeper er Stefan klinisk og triller ballen forbi Livakovic. Wow. Vår kroat er iskald, og Dinamo Zagreb er på tynn is.

Broberg og Mladenovic spilte opp til dans

Drøye ti minutter senere er det derimot balanse i regnskapet. Dinamo skaffer seg et hjørnespark. På det påfølgende hjørnesparket står Hodzic alene og styrer ballen inn. Fullt fortjent, men her kan ikke måltyven få så stor plass.

Ingen Junior-feil

Omtrent 40 minutter er gått. Den livsfarlige kanten til Dinamo Zagreb har vært frampå ved flere anledninger. Til slutt får han lønn for strevet. Han viser god ballkontroll og triller ballen ut mot kantet. Innlegget kommer på direkten, og Junior Fernandes kommer med et tungt hodestøt.

Gigasjanse på overtid

Dinamo styrer det meste og med 2-1-ledelse til pause kan det kroatiske laget være greit fornøyde med å ha snudd vår tidlige ledelse. Selv om det fort vekk kunne sett verre ut har vi en eventyrlig mulighet til 2-2 på overtid av 1.omgang. Stefan er både klok, rask, og heldig da han serverer Riski alene med keeper. Jubelen slippes løs i det skuddet går, men Livakovic får en hånd på den – livsviktig for Dinamo. Slike muligheter MÅ vi ta vare på.

Espen Ruud har kontroll

2. omgang

I andre omgang tar vi mer over kampen. Dinamo har ikke den samme energien som de hadde i første omgang. Bevisst eller ubevisst? – dette gir uansett Odd en gyllen mulighet til å komme inn i kampen. Det er ikke flust av sjanser. Dette kan skyldes at vi har forbedret forsvarsspillet, og de blåkledde slipper ikke like lett til.

Selv om Dinamo leder an før kampen i Skien, er det nok vi som er mest fornøyd med dette resultatet. Her er alle dører åpne for hvem som tar seg videre.