Kampropet Odd-Lillestrøm

KAMPROPET Odd – Lillestrøm 8.juli kl. 18.00

Dagens motstander Lillestrøm gjorde seg i fjor bemerket som vinnende cupfinalist under den gamle bulldogen Arne Erlandsens ledelse. Fra jubelscenene etter NM-bragden minnes vi alle de hjertevarme festbilder hvor LSK-profil Melgalvis danset med penis i pokalen foran euforiske LSK-supportere, nærmest som et bilde på hvor rosenrødt ting så ut til å være på Romerike. Er drøyt halvår og en ny toårskontrakt senere, har altså sportsklubben Lillestrøm sparket Erlandsen etter en kombinasjon av «svake resultater, svingende humør og generell atferd» hos treneren, ifølge kilder i klubben gjengitt i lokalblekka Romerikes Blad. Vi minner om at det ikke er første gang Lillestrøm skifter trener. Siden nevnte Erlandsen avsluttet sin første periode som hovedtrener i klubben i 2004, har Uwe Rösler, Tom Nordlie, Henning Berg, Magnus Haglund og Runar Kristinsson alle forsøkt seg, uten særlig varighet utover et par sesonger. I 2016 ble redningen ansett for å være den gamle helten Erlandsen. Som nå er sparket. Igjen.

Det snur om man jobber hardt og er tro mot sine prinsipper

— Kampropet

I Odd har vi i samme periode «bare» hatt to trenere: Arne Sandstø og Dag Eilev Fagermo (caretaker og hedersmann Ove Flindt regnes ikke med her). To meget dyktige fotballtrenere som har hatt alt å si for klubbens suksess siden millenniumsskiftet. Særlig Fagermo har en unik posisjon i Odds Ballklubb. Nå som det stormer litt rundt svake resultater, trang økonomi og famlende spillerlogistikk, er det godt å vite at han har vært gjennom dette før. DEF vet hva som skal til for å bygge et lag og han vet at motgang hører med til gamet. Det snur om man jobber hardt og er tro mot sine prinsipper. Dette er ikke nødvendigvis det kravstore supportere ønsker å høre, men Fagermo er ikke til å rokke. Det skal sies at ting har sett bedre ut: De fem siste seriekampene har gitt kun ett poeng og hele syv innslupne mål mot kun tre «rette veien». Det er for dårlig for en klubb som Odd, og dersom ikke trenden snus kan det ligge an til nedrykksstrid når vi kommer til høstmånedene.

Bak disse magre tallene er det gjort mange forsøk på analyser. Skader og manglende kontinuitet går igjen i alle. Klubben er dessuten inne i et generasjonsskifte hvor man venter på at spillere som Kaasa, Kitolano, Lauritsen, Bergan, Hoff, Risa, Njie med flere skal slå ut i full blomst. Det vil ta tid, og vi supportere må nok tåle den motgangen vi er inne i nå, i påvente av bedre tider. I det minste sparker vi ikke trenere i hytt og pine, men står last og brast med klubbens langsiktige fokus. Det er noe å være stolt av!

Mot et vaklende Lillestrøm bør det være gode muligheter for å sette en stopper for den vonde trenden vi er inne i nå. Skagerak Arena er ingen enkel plass å komme til for de andre lagene i Eliteserien, og alle vi supportere må gjøre vårt for å opprettholde den gode hjemmeformen. Ta turen til et solfylt og sommervarmt Falkum denne søndagen og nyt et slag norsk fotball midt i VM-epidemien! Nå snur det!

Heia Odd!!

Annonse fra Eliteserien: