Fredrikstad ble for sterke

Odd 2 dro til Fredrikstad for å møte FFK. Ungguttene våre startet bra og det så lovende ut, men så scoret FFK 2 kjappe.

ODD 2 startet slik: Viljar Myhra, Kevin Johnsen, Odin Bjørtuft, Bjørn Mæland, John Kitolano, Joshua Kitolano, Filip Delaveris, Marius Larsen, Stefan Mladenovic, Tobias Lauritsen, Bilal Njie

Odd 2 tok turen til Fredrikstad for å møte laget Odds førstelag slo i cupen. Som vanlig er FFK store favoritter når de møter motstand i denne divisjonen, men sesongstarten deres har vært heller glissen når det kommer til poengfangst – så her tok de ingenting for god fisk.

Fredrikstad var det styrende laget på eget gress – og med Kjell Rune Sellin på topp var FFK giftige i angrep. Dog ville det ikke lykkes for trønderen på topp. Allerede tidlig i omgangen fikk han testet kruttet i støvlene sine. Viljar Myhra leste at skuddet ville komme og var hurtig nede da han fikk klarert skuddet.

Odd 2 var tilsynelatende anonyme de første minuttene, men tok seg betraktelig opp etter hvert. I hvert fall hvis du skal telle sjanser. Første store sjanse kom etter en drøy halvtime. Njie og Lauritsen kombinerte fint, før sistnevnte avsluttet – dog rett i klypene på FFK-keeper, Jensen. Odd var i denne perioden veldig aktive foran mål.

Først var Lauritsen nær å sende Odd i føringen på et frispark. Men Jensen viste at han har reaksjonsevne som en katt og FFK-keeperen fikk slått ut til hjørnespark. På det påfølgende hjørnesparket fikk nok engang FFK-supporterne kjenne at hjertet flørtet med halsen, og igjen fikk Jensen utføre sin egen kjepphest, nemlig leke at han er en katt.

Annullert scoring
Bilal Njie startet 2.omgangen meget friskt og satte ballen i mål helt innledningsvis i 2.omgang, men dommer blåste for frispark. En situasjon der det virket som om dommeren så noe vi tilskuere ikke fikk med oss fra distanse – frisparket så billig ut. Tobias Lauritsen fortsatte å strø baller og stod for det meste av Odds sjanser, enten i hoved- eller servitørrollen.

FFK-dobbel
I pausen hadde tidligere landslagstrener og nåværende FFK-trener, Per-Mathias Høgmo, byttet inn Tim Nilsen. Det så ikke ut til å være så altfor dumt, for etter 54 minutter utnyttet han uryddig forsvarsspill fra Odd og Nilsen kunne sette inn 1-0 for vertene. Senere doblet FFK, da ved Joona Veteli. Veteli testet skuddfoten, og testskuddet traff likegodt nettet Myhra prøvde å vokte. 2-0 var et faktum. 

Flere scoringer ble det ikke, men det var kanskje like greit. Fredrikstad var nemlig nærmere 3-0 enn det Odd var 2-1 og redusering. Dermed endte det med en 2-0-seier til hjemmelaget som fikk 3 etterlengtede poeng. For Odds del gjelder det å plukke flere poeng for å holde seg i divisjonen. Neste kamp er førstkommende mandag, 28. Mai.

Annonse fra Eliteserien: