Odd 2 åpnet med seier

Lauritsen-dobbel og Larsen-heading sikret seier i åpningskampen mot nyopprykkede Stabæk 2.

Annonse:

Et nyopprykka Stabæk 2 møtte et Odd-lag som med nød og neppe holdt plassen sin i PostNord-ligaen i fjor. Stabæk får den første muligheten i kampen. Ti minutter ut i kampen blir Oscar Aga spilt igjennom. Lysluggen til Stabæk får avsluttet sjansen, men ballen triller like utenfor Myhra sitt mål. Der kunne det fort stått 0-1.

Lauritsen & Larsens målbyrå

Like etter Aga sin sjanse kommer Odd til en god mulighet. Stefan Mladenovic mottar ball på venstrekanten og legger inn. Stabæk-keeper, Kjellevold, kommer ut for å plukke ballen, der møter han fyrtårnet Tobias Lauritsen som kriger til seg ballen og setter den kontrollert i mål. Kjellevold roper på frispark, men får ikke medhold hos dommertrioen. Lauritsen kan feire og 1-0 er et faktum.

Lauritsen jubler sammen med gutta. Foto; Morten Tollefsen

Marius Larsen vil ikke være noe dårligere snaue minuttet etterpå. Larsen kombinerer fint med Delaveris og kommer seg inn foran mål. Delaveris legger inn til Larsen, sistnevnte ser ut til å ha hentet inspirasjon fra nederlandsk hold, nærmere bestemt Van Persie, da han stupheader inn 2-0 på vakkert vis.

I det 26. minutt varter Viljar Myhra opp med en feberredning, og samme mann skal bli en viktig mann like før pause. Etter å ha fått et merkelig gult kort i en frisparksituasjon tidligere i kampen, får Broberg sitt andre da han feller ned Bohinen i 16-meteren like før pause. Broberg får marsjordre og Stabæk får straffe. Abdul Agouda tar straffen, men på streken har vi en fenomenal keeper som redder straffen og er våken på returen. Sterkt, Myhra.

Lauritsen-frekkis

Det var en lettelse at Viljar Myhra reddet straffen - for ellers ville vi gått inn i andre omgang med kun et mål mer, og en mann mindre. En mann mindre ble det uansett, men det satte ingen stopper for Tobias Lauritsen. 50 minutter ut i kampen gjør først Joshua en kjempejobb i gjenvinningsfasen før han slipper ballen til Lauritsen, som elegant «chipper» ballen i en herlig bue over sjanseløse Kjellevold.

Myhra og Mæland med god kontroll i dag. Foto: Morten Tollefsen

En god prestasjon av Odd å holde Stabæk i sjakk med en mann mindre. Minuttene går og Stabæk sliter med å bryte ned Odd-laget. Etter 3-0-scoringen til Lauritsen la Odd seg bakpå og vi var heller ikke kjempevillig til å flytte mange mann opp når vi vant ballen.

I det 84. minuttet ser Stabæk-innbytter Herman Geelmuyden en liten luke når ballen er fri utenfor 16-meteren. Geelmuyden skyter helt nede til høyre for Myhra, og Myhra som har spilt en fantastisk kamp må dessverre plukke ballen ut av nettet. 3-1. Stabæk maktet ikke hente inn Odd ytterligere. Dermed endte Odd 2 sin første kamp med en fin 3-1-seier.

ODD 2 startet slik: Viljar Myhra, Kevin Johnsen, Odin Bjørtuft, Bjørn Mæland, Thomas Grøgaard, Martin Broberg, Filip Delaveris, Joshua Kitolano, Marius Larsen, Tobias Lauritsen, Stefan Mladenovic