"Hvorfor sitter du ikke heller hjemme og drikker te og hekler?"

Kristin Halvorsen fortalte om usikkerhet, hersketeknikker og hvordan hun kjempet for saker som var viktige for henne på frokostmøte for våkne damer.

Annonse:

I samarbeid med ABB inviterte vi til frokostmøte for våkne damer hos ABB i Skien. Hele 120 damer møtte opp!

Torgunn Osmundsen, direktør i ABB, startet frokostmøte med en presentasjon av ABB, og fortalte om hvordan de jobbet for å være den mest attraktive arbeidsgiveren i regionen, med fokus på mangfold og inkludering. Tre kvinnelige ansatte i ABB tok ordet og fortalte om sin bakgrunn og rolle i ABB, og hva de likte best med sin arbeidsplass. Kari Wold-Hansen, personaldirektør i ABB, fortalte om hvordan ABB målrettet hadde jobbet med inkludering på tvers av kjønn, etnisitet og evner. ABB har også sitt eget jentenettverk, Athene, hvor mange av damene hos ABB i Skien er aktive.

Kristin Halvorsen, tidligere SV-leder, finansminister og kunnskapsminister, entret podiet, og ble introdusert som "hun dama vi kan takke for full barnehagedekning". Hun fortalte flere spennende historier fra tiden som politiker, hvor det var de høye herrer som regjerte. Samfunnet hang ikke sammen med hvordan damer hadde forandret seg i yrkeslivet, og dette måtte hun gjøre noe med. I 2009 ble det lovfestet rett for barnehageplass til alle barn, som var et resultat av å gå bakveien i forhandling med FRP om kommunale og private barnehager, for å deretter ta knipetangsmanøver på AP. 

Hun fortalte også om hersketeknikker hun har blitt møtt med opp i gjennom. Dette kunne være at en dame sier noe glupt i et møte, og så gjentas dette av en mann, som om det var hans idé. Eller å bli utelatt fra informasjon og ikke bli hørt. Hun endte til slutt opp med å bruke en hersketeknikk selv, hvor hun fortalte at hun slet med å få ordet i debatt med Carl I. Hagen. Det var kjent at hans kone, Eli, kunne bli sjalu, så Kristin tok han på skuldra, og da ble han stille. Hun gjentok det flere ganger, og han ble stille hver gang.

Hun delte også at hun som partileder brukte mye tid på å grue seg, og at hun stadig hadde runder med seg selv og spurte seg selv om "Hvorfor sitter du ikke heller hjemme og drikker te og hekler?". I de situasjonene måtte hun trekke frem temaene som var viktigere enn henne selv.

Helt til slutt fortalte Paco, som eneste mannen i rommet, om ledelse i motgang, og om viktigheten av å jobbe mot et mål, og ha kontinuitet for å komme dit. Han trakk paralleller til arbeidslivet som flere kjente seg igjen i. "Du kan ikke bare være leder en dag, du må være det hver dag", poengterte han.

Takk til ABB som var verter for frokostmøte, til foredragsholdere og ikke minst alle som kom. Vi gleder oss til å gjenta suksessen!

 

Annonse fra Eliteserien: