VEKSTKONFERANSEN, mine beste «take away» ved Bård Stranheim

Vekstkonferansen, eller «Industriuka på 1 dag», med Odds Ballklubb som initiativtaker, og Kjersti Stordalen som konferansier, kalte dagen.

Annonse:

Vi hadde 220 interessante deltakere som beskrev både program og dialoger som nyttige. «Powered by Odd» er et morsomt ordspill som forteller en liten historie om kobling av næringsliv og elite-idrett. Programmet var laget for å vise frem de store prosjektene - både for å skape stolthet, vise frem forretningsmuligheter, og gi innsikt litt lenger inn enn media velger.

Frier Vest er Norges største masseforflytning for tiden. Ta en tur ut og se! Fensfeltet leverer ikke bare jordartsmetaller, men vil lage industri rundt thorium. 430 kjernekraftanlegg i verden kan allerede i dag nyttiggjøre thorium. Og i kreftbehandling vil thorium bli viktig, sjekk ut «TAT». Thorium Norway As

Elisabeth Holvik i SpareBank 1 Sørøst-Norge pakket ikke inn meldinger om skattesystemets utilsiktede konsekvenser. «Skattesystemet opprettholder det gamle næringslivet men hindrer det nye og innovative». Bærebjelken i velferdssamfunnet er alt som bidrar til økt produktivitet, ikke omsetning. Men hun hadde et råd til en aktuell bok for den som vil forstå det geopolitiske vi ser i det store bildet: «The art of war». En dagsaktuell 2500 år gammel bok!

Thea Øverli i Lede poengterte viktigheten av prioritering. Skeptisk til at det politisk vilje og mot, men når Finnmark er blitt prioritert nå, så kanskje er det håp. Om forsert utbygging der effekten er størst. (NB! «Effekt» i betydning «impact»). Eksport og klimamål.

Sunniva Rose i Norsk Kjernekraft hadde kanskje scenens største energinivå. Her snakker vi 20 minutter som gir effekt: Mange fikk et nytt syn på dette basert på fakta!

Ordfører Marius Roheim, Aarvold Stina Anlaug Sætre, Janicke Andreassen, Jon Pieter Flølo, og Elisabeth Hammer stilte opp samlet i en nærings-sammenheng for første gang. Her er det flere tråder å spille på videre i samarbeid mellom næring og vertskapskommuner. Og ordene fra ordfører i den største kommunen var en fin oppsummering om raushet: «Går det bra for naboen, går det bra for oss».

Avtroppet ordfører Hedda Foss Five reflekterte sammen med Mette Sannerholt Andersen om hva hun ville dele basert på egne 12 år som ordfører. Varden’s sammenligning av henne med Gro nylig kunne blitt pinlig, men ble en kraftfull appell: «Alle dere nyvalgte, vær litt Gro! Tøff, slå i bordet for de viktigste sakene, stå i det også når det er motbør. Og hva det viktigste for verdiskaping er akkurat nå. Det må dere samarbeide om.»

24SevenOffice historien som eksempel på nye skybaserte eksportbedrifter ble fasinerende fortalt gjennom Linda Sannesmoens egne erfaringer. Vi importerer gjerne den amerikanske kulturen hvor tilfeldige bekjente møtte åpent og nysgjerrig og koblet den nyinnflyttede familien med sitt eget nettverk. «Hva kan jeg gjøre for deg»-holdningen inn, jante ut.

Og får du anledning til å høre Odds trener Pål Arne "Paco" Johansen snakke om ledelse, bør du bruke den! Hans gjenfortelling om samtalen mellom to ledere er en smakebit:
«Hva om vi investerer i folk og de forsvinner?»
«Hva om vi ikke gjør det og de blir?»

En flott appell fra Fjuz-leder Lene Syvertsen Olsson om å spre entusiasmen videre. Selge regionen! Og gripe mulighetene en forhåpentlig forestående Google-etablering gir. Med begge hender.

Takk for godt samarbeid i planlegging og gjennomføring! Odds Ballklubb, Grenland Næringsforening, Monika Langerød Lønnebakke, Einar Håndlykken, Kirsti Arvesen Nesheim, Petter Ellefsen, Geir Vala, ENRX, Thorleif Fluer Vikre, og Hege Svendsen.

Annonse fra Eliteserien: