Overbevisende avslutning

Onsdag gikk siste treningskamp på La Manga mot danske Odense. Det ble til slutt en overbevisende 3-1 seier.

Annonse:

Rolig åpning

Hovedbane A på La Manga var det som vanlig godt med vind, men solen ga flotte spilleforhold. Odd stilte i helhvitt, mens "de danske drænge" møtte opp i helgrønt.

De første 10 minuttene åpnet rolig og det skjedde minimalt. Tobias Lauritsen var nærmest en sjanse i det 13. minuttet hvor han er få centimetere fra å putte ballen i nota. Dessverre var han litt for sent ute.

Odd har under hele oppholdet på La Manga terpet på det kollektive presset. Dette gjorde seg tydelig i kampen da Odd sto høyt og stresset danskene. Odense åpnet best, men Odd tok styringen etter 15 minutter. Det var tydelig to lag som ville spille angrepsfotball. 

Elba Rashani varnok en gang god for Odd Foto: Tom Arne Borgersen (Varden).
Elba Rashani varnok en gang god for Odd Foto: Tom Arne Borgersen (Varden).

2 på rappen

Etter ca. 30 minutter åpnet spillet seg opp og Odd kom til to store sjanser på rappen. Først var det Fredrik Nordkvelle som på elegant vis klarte å lirke med seg ballen fra Markus Kaasa. Dessverre blir avslutning alt for svak og keeper plukker ballen enkelt.

Kun få minutter etter sjansen til Nordkvelle var Odd på farten igjen. Rashani forsøker å spille til Lauritsen, som er alene foran mål, men avslutningen er nok en gang alt for svak. Det er godt gjort å komme til sjansene, men det burde absolutt vært scoringer til de helhvite.

Litt for mange likhetstrekk med fjorårssesongen!

Bisarr scoring

Odd vinner to hjørnespark på rad og Bilal Njie går til cornerflagget. Corneren ser tilsynelatende ufarlig ut, men plutselig ligger ballen i mål. Vipps, så stod det 1 - 0 til Odd etter 38 minutter! Deilig.

Lagene gikk til pause på 1-0 til Odd. En omgang der det vekslet periodevis på hvem som styrte kampen. Odense var best de ti første minuttene, så tok Odd over. Skienslaget hadde to-tre gode muligheter med Lauritsen, Nordkvelle og Rashani. Ingen fikk ballen i mål. Odense hadde et frispark rett utenfor.


2. omgang

Odd foretok mange bytter i pausen. Ut gikk John Kitolano, Fredrik Semb, Bilal Njie, Tobias Lauritsen og Markus Kaasa. Inn kom Martin Broberg, Josh Kitolano, Stefan Mladenovic, Steffen Hagen og Sigurd Haugen.

I det 52. minutt kommer Odd til omgangs første store sjanse. Martin Broberg, for øyeblikket høyreback, kommer opp langs linja og slår inn i boksen. Der lusker Sigurd Haugen, men han er dessverre akkurat litt for sent ute til å treffe ballen med hodet.

Odense er mer med i starten av omgangen og har et par halvfarligheter. Sisteskanse Viljar Myhra er trygg i de situasjonene som oppstår og avverger baklengsmål.

I det 60. minutt gjøres det to nye planlagte bytter. Jone Samuelsen går ut til fordel for Filip Delaveris og Elba Rashani byttes med Torbjørn Agdestein. Som følge av mange bytter mister Odd en del av momentumet de har hatt gjennom kampen så langt, men det er viktig at alle får en gjennomkjøring.

Unggutta leverte varene mot Odense Foto: Digitalsport
Unggutta leverte varene mot Odense Foto: Digitalsport

Haugen/Kito-show 

Kampen endrer karakter i det 70-minutt. Etter flere minutter med slurvete Oddspill så hever gutta seg. Plutselig er Joshua Kitolano alene med Odense keeper og på uselvisk vis gir han ballen videre til Sigurd Haugen. MÅL!

Bare tre minutter senere så er det fine kombinasjoner på høyresiden mellom Broberg og Mladenovic. Sistnevnte får ballen inn i feltet og yngstebror Kitolano stupheader ballen elegant i mål! Herlig 3-0 ledelse.

T. Kløve får stå helt umarkert i Odds 16-meter i det 88.minutt. Han gjør ingen feil og setter inn reduseringen.

Odd vinner siste treningskamp 3-1. Neste treningskamp er mot Haugesund i LSK-hallen 9. februar.

Odds XI

  • Myhra

  • Grøgaard, Bergan, Semb, Kitolano

  • Samuelsen, Nordkvelle, Kaasa

  • Njie, Lauritsen, Rashani

Annonse fra Eliteserien: