Kampropet Odd - Haugesund

KAMPROPET Odd – Haugesund 11.mars kl. 18.00

Annonse:

Seriestart og nye muligheter! «Skuffelsen» fra i fjor er erstattet med de sedvanlige preseason-forventningene om medaljekamp og cupfinale. Rundspilling av minst RBK, Brann, Molde, Godset og Engens både hjemme og borte. Salg til utlandet for millioner. Odderær på landslaget. Lokalpatriotisme blottet for magamål kalles nok det, men dægærn så moro det er. Så snart sesongen er i gang er det poeng, prestisje, heder og ære å kjempe om. Familie, venner, unger, ferieplaner og arbeidsgivere må tilpasse seg. Her skal kamper bevitnes, dommere slaktes og eksperter motsies. Hver helg.

Kampropet

— Seriestart og nye muligheter! «Skuffelsen» fra i fjor er erstattet med de sedvanlige preseason-forventningene om medaljekamp og cupfinale.

Det er synset mye fra rikspressen i vinter om at laget blir en middelhavsfarer fordi det skal bygges nytt. Tar man elleveren fra i fjor og sammenligner med i år finner man at navn som Diouf, Riski, Våge Nilsen, Occean og Berg er byttet ut, og erstattet av bl.a. Njie, Kaasa, Kitolano x 2 og Børven. Spør du meg er det et steg opp på samtlige plasser. Et minus kan selvsagt være at stallen ikke har den bredden man trenger for å takle skader, avansement i cup og det at Odd 2 må unngå nedrykk for at klubben fremdeles skal ha en god kamparena å tilby sine nest beste. Men de 11/12 antatt sterkeste nærmest en startplass ser bedre ut i år enn i fjor, i alle fall passer de bedre inn i rollene Fagermo ønsker i sitt 4-3-3-system. Manglende rutine hos en del vil nok føre til at prestasjonene svinger litt gjennom sesongen, men det såkalte «toppnivået» virker meget spennende.


Bilal Njie har vist at han er en hurtig, teknisk og fremoverrettet kantspiller. Han var vanvittig god i perioder mot Sandefjord i forrige treningskamp. Markus Kaasa har imponert i vinter både når det gjelder fysikk og løpskraft i sin indreløperrolle, men det er blikket for spillet, teknikken, den silkemyke touchen og kreativiteten hans som gleder mest når en ser unge Kaasa spille. Kitolano-gutta er allerede velkjent, også utenfor Telemarks grenser.

Både John og Joshua vil garantert sette sitt preg på laget i sesongen som kommer. Spørsmålet er nok hvor lenge vi får beholde dem. Allikevel er Torgeir Børvens hjemkomst den begivenheten det knyttes kanskje mest forventning og spenning til. Det er en klisje at alle lag som vil vinne noe trenger spisser som snuser på 15-20 mål. Børven viste i sin forrige periode i Odd at han besitter unike målscoreregenskaper. Kan han finne tilbake til det nivået og i tillegg holde seg skadefri, kan det faktisk se riktig lyst ut i år.


Det er i det hele tatt mye å glede seg over, og selv om sesongstarten kommer i tidligste laget vil det neppe være noen som klager idet gutta flyr i strupen på Haugesund ilke over seks nå på søndag.

Møt opp og støtt laget!
Vær positiv, vær Odder!

Annonse fra Eliteserien: