Kampropet Odd - Rosenborg

Kampropet Odd - Rosenborg 2. april 2018 Skagerak Arena

For nøyaktig ett år siden, i sesongåpningen 2. april 2017, tok Rosenborg imot Odd på Lerkendal til det et samlet ekspertkorps kalte «kampen mellom de to gullkandidatene i norsk fotball». Frem til 57 spilte minutter så vi fakti sk ut som en reell gullutfordrer. Presset og tempoet satte RBK på nær ut av spill på eget gress. Men da Nicklas Bendtner benyttet seg av en markeringssvikt på andre stolpe når det nærmet seg timen spilt, og Fredrik Semb minuttet etter satte ballen i eget mål, var det fullstendig kjørt.

Nok et selvmål på Semb mot Haugesund, dessverre.
Nok et selvmål på Semb mot Haugesund, dessverre.

For å gjøre ydmykelsen komplett limte Milan Jevtovic ballen i krysset med 20 minutter igjen å spille. Siden da har forskjellen mellom de to lagene vært betydelig, slik den kanskje også skal være på papiret i form av økonomisk slagkraft. 

Ingenting er umulig i fotball, men det starter med tro, optimisme og en god porsjon fandenivoldskhet.

— Kampropet

Sesongåpningen har i år vært mager kost for både Odd og RBK. Ingen av lagene er ventet å bli liggende i bunnen av tabellen, men etter at Haugesund og Kristiansund fikk god uttelling forrige serierunde har begge de sorte og hvite lokomotivene i norsk fotball fått en stusselig start, rent poengmessig.

For vår del har kampene mot Haugesund (hjemme) og Vålerenga (borte) gitt skuffende null poeng med totalt fire kasser i eget nett mot kun to «riktig vei». Mot Haugesund var vi dominerende i banespillet de første 45, mens andreomgangen fikk oss til å fremstå som et juniorlag på Dana cup dagen etter litt for mange Tuborg. Det var liten selvtillit å spore utover i omgangen, og begge Haugesunds mål kom etter svikt i bakre ledd. Mot VIF på Intility Arena i Oslo hang vi lenge godt sammen defensivt til tross for et massivt kjør fra hjemmelaget. Dessverre holder det sjeldent å kun forsvare seg godt i fotball, man bør helst volde motstander trøbbel i form av godt angrepsspill også. Tendensene var der, men langt ifra godt nok. 


Ingen tror Odd hører hjemme i bunnen av tabellen. Men mange må trolig moderere sine forventninger. Det kjedelige med sesongstarter hvor man kommer inn i en ond sirkel av tap er at de har en lei tendens til å innebære bunnstrid. Men Fagermo vet bedre enn noen annen hva som kreves for å bygge et fotballag. Han har gjort det flere ganger før. Et samlet fotball-Telemark lever nok godt med at det butter i mot så lenge unge fremadstormende spillere med lokal forankring får spilletid på det høyeste nivået. Plutselig snur det.

Gutta gyver på med nytt mot mot RBK
Gutta gyver på med nytt mot mot RBK

Det ligger et ikke ubetydelig press på lagene foran denne kampen, men det er Rosenborg som har mest å tape. Odd har tradisjonelt slått godt fra seg som underdog. Ingenting er umulig i fotball, men det starter med tro, optimisme og en god porsjon fandenivoldskhet.

Til slutt er det på sin plass å takke de høye herrer i Odd for at U21-spillerne Birk Risa og Vebjørn Hoff spratt ut av påskeegget på Falkum skjærtorsdag. Vi gleder oss til å se de i aksjon allerede i kveld og er sikre på at de vil bidra til mange stolte øyeblikk for oss med hjertet i Odd.

Sees på kamp!

Billetter kjøper du her!

 

Annonse fra Eliteserien: