16. mai i Stavanger

Fotballens nasjonaldag feires med kamp mot Viking i Stavanger. Det er et svært så revansjelystent lag som møter opp på SR-Bank Arena.

Annonse:

Årets 16. mai kamp ble dessverre ikke lagt til Skien denne gangen, det var Viking og Stavanger som fikk det ærefulle oppdraget med å holde kamp mot våre menn på fotballens nasjonaldag.  Hjemmelaget kommer fra en kamp med avgjørelse på overtid selv, men i motsetning til hjemmelaget på Falkum var Viking på den riktige side av pinnen når deres kamp mot Sandefjord ble avgjort på overtid. Den seieren gjordet at Viking fortsatte sin rekke med ubeseirede kamper, noe som nå er oppe i 5 kamper på rappen siden tapet på Lerkendal i seriepremieren. I rekken kan de blant annet skilte med seier mot Odd sine overmenn LSK. Rammene i forkant er det ikke noe å si på, det er meldt om fullsatt arena og ypperlige forhold.

Samual Skree Skjeldal etter eliteseriekampen i fotball mellom Odd og Lillestrøm på Skagerak Arena i Skien.Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
Samual Skree Skjeldal etter eliteseriekampen i fotball mellom Odd og Lillestrøm på Skagerak Arena i Skien.Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Odd på sin side reiser til Stavanger for å revansjere et utrolig surt og ufortjent hjemmetap. Kampen mot Lillestrøm manglet egentlig bare sluttproduktet innenfor 16 meteren for at utfallet skulle gå i de sorte og hvite sitt favør.  Til tross for et veldig kjedelig tap var det faktisk hele to lyspunkt å glede seg over. Etter 84 minutter spilt sto det en ung herremann trippende klar for å komme inn med nummer 13 på ryggen, navnet Samuel Skree Skjeldal runger over høyttaler anlegget og hans første minutter i eliteserien er et faktum. Skjeldal har ikke bare 13 på ryggen, men også hele 13 år bak seg i klubben. Sammen med 19 åringen på benken var det også en mann som det var fint å se i troppen, nemlig Sondre Solholm Johansen. Stopperen var tilbake i kamptroppen mot Lillestrøm for første gang siden han ble skadet i den mye omtalte Bård Finne hendelsen på Skagerak tidligere i sesongen.

Med i bagasjen har vi også en nysignert kontrakt, Bork Bang-Kittilsen reiser nemlig til sin fjerde eliteseriekamp med en rykende fersk proffkontrakt som strekker seg til 2025. Helten fra Romssa Arena var fryktelig nære på i kampen mot Lillestrøm, med proffkontrakten i boks er det lov til å håpe at ballen sitter i nettet ved neste mulighet.  
 

Bork Bang-Kittilsen
Bork Bang-Kittilsen

Det er oppløftende lesning når vi ser den nylige historien mellom klubbene, av de siste 8 møtene har 5 av de endt med 3 poeng til Odd. Til tross for de tallene har ikke alle poengene blitt med hjem til Skien siden sommeren 2020, også da kom avgjørelsen på overtid med 2-1 scoring i det 92. minutt. Den gang av danske og nåværende Aalesund spiller Kasper Lunding.

Paco er tilbake på trenerbenken som nybakt far, klar for å lede et lag som skal reise seg og få med seg alle 3 poengene hjem til 17. mai feiring.

Ikke glem å sikre deg billett til neste hjemmekamp allerede nå, 29. mai er det Strømsgodset som kommer på besøk! 

Kjøp billetter her!

Heia Odd

Annonse fra Eliteserien: