Årets første hjemmetap er et faktum

Kristoffer Larsen sin frisparkperle ga Odd et håp på slutten, men kampen endte med 2-3-tap.

Annonse:

Onsdag kveld var det duket for fylkesduell på Skagerak Arena. Sandefjord entret Skien med røde drakter og en god porsjon selvtillit etter å ha spilt en rekke gode kamper i det siste. Før kveldens oppgjør var det kun Molde som kunne matche laget fra hvalfangerbyen i antall poeng på de siste fem kampene.

Scoring før 2 minutter var spilt
Sandefjord fikk en drømmestart på kampen. Kampen var under to minutter gammel da gjestene gikk opp i føringen. Brice Wembangomo spilte ballen til Sander Risan Mørk som sendte avgårde en velplassert markkryper som Rossbach ikke rakk å få hånda på. Dermed kunne rødtrøyene strekke henda i været og feire en drømmestart på kampen.

Odd tok tak i kampen etter Sandefjords scoring og hadde mye ball i kjølevannet av kalddusjen. Tobias Lauritsen hadde to gode muligheter. Først var det en heading som Sandefjord-keeper, Jacob Storevik, fikk avverget. Deretter kom Lauritsen alene med Storevik, denne gang brukte sistnevnte beina for å stanse skuddet.

To scoringer mot slutten av omgangen
Etter 38 minutter kom endelig Odd sin scoring. Gilli Rólantsson fyrte av et skudd som gikk i stolpen, og deretter i ryggen til Storevik og i mål. 1-1 på Skagerak Arena virket på tidspunktet både etterlengtet og fortjent, kampbildet tatt i betraktning. Det så ut til at lagene skulle gå til pause med 1-1 på tavla, men like før omgangen var over, headet Ruud Tveter ballen mot målet til Rossbach. Ballen fikk en vanvittig høy bue som gjorde at Rossbach ble satt ut av spill og ballen gikk i mål.

Da lagene sparket i gang 2.omgang var stillingen 1-2, fordel Sandefjord. Det tok imidlertid ikke lang tid før bortelaget igjen fikk ballen i nettet. Rossbach reddet Risan Mørk sin avslutning, men på returen dukket Ari Jónsson opp og satte ballen i nettet. Scoringen kom etter flott spill av Sandefjord, som tok seg opp spillemessig i 2.omgang. Det var ikke ufortjent at Sandefjord ledet, og selv om Odd skapte sjanser, så var det lite som skremte rødtrøyene nevneverdig.

Sander Svendsen kranglet seg frem i Sandefjords 16-meter. Ballen var limt til føttene til teknikeren, men avslutningen ble blokkert av en altoppofrende Mats Haakenstad. Til slutt ble imidlertid håpet tent etter at innbytter, Kristoffer Larsen, vartet opp med en frisparkperle som Storevik bare kunne se gå i nettet. 2-3 på tavla med bare noen få minutter igjen. Det ble for knapt med tid og dermed ble Odds første hjemmetap for sesongen et faktum.