Årets tredje borteseier for Odd!

Kong Kitolano av Mjøndalen scoret begge målene i 2-0 seieren mot Mjøndalen.

Annonse:

Jan Frode Nornes gjorde to endringer på laget som slo Aalesund på lørdag. Tobias Lauritsen var naturligvis ute etter skaden han pådro seg sist. Inn for han fikk Mushaga Bakenga sin debut fra start. Fillip Jørgensen fikk hvile fra start, og inn kom Kasper Lunding som selvfølgelig startet på kanten, noe som gjorde at Markus Kaasa gikk ned som indreløper, og Vebjørn Hoff startet kampen som anker. 


Kampen startet med Odd-dominans, og vi fikk flere "nestenmuligheter" etter innlegg. Først Kitolano, så fikk Bakenga to halvsjanser etter hverandre. På den påfølgende corneren skulle kampens første sjanse komme. Risa vant ballen etter en svakt slått dødball, og Lunding fikk ballen tilbake med bedre vinkel. Innlegget var helt perfekt, og i boksen ventet Bakenga som satte hodet til, men avslutning gikk en halvmeter over mål. 

Mjøndalen fikk sin første mulighet etter 11 minutter, og selvfølgelig var det Odd-dødaren Tonny Brochmann som fikk den. Fikk avslutte upresset fra 20 meter, men avslutningen snek seg utenfor stolpen til Rossbach. Sekunder senere fikk vertene en enorm mulighet til å ta ledelsen. Dragsnes ble spilt fint fri på venstre, og på bakre var Olden Larsen helt alene. Innlegget var bra, men stupheadingen fra midtbanespilleren gikk utenfor fra kort hold. 

Kasper Lunding har virkelig trent på finten vi kaller for Elastico, som han allerede har vist frem flere ganger. Igjen skulle han gjøre det. Denne gang mellom beina på en Mjøndalen-spiller før han fosset inn i boksen. Vi har sett han skru de inn i lengste tidligere, men denne gang forsøkte han seg i nærmeste. Makani i Mjøndalen-målet sto fint nede og reddet forsøket. 

En frisk danske på høyrekanten sto for mye av det vi skapte mot etablert forsvar i første omgang, og det skjedde noe hver gang Lunding hadde ballen. Rashani begynte også å melde seg på fra motsatt kant, og innleggskvaliteten fra de to kantspillerne var meget bra. 

Odds Joshua Kitolano jubler med lagkamerater etter 0-1 målet under eliteseriekampen i fotball mellom Mjøndalen og Odd på Consto Arena.Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
Odds Joshua Kitolano jubler med lagkamerater etter 0-1 målet under eliteseriekampen i fotball mellom Mjøndalen og Odd på Consto Arena.Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Etter halvtimen trodde Odd at de hadde tatt ledelsen. Rashani fant Kaasa med en strøken stikker. Midtbanespilleren forserte innover i banen, og spilte ballen helt over til Ruud som kom fossende på høyre. Backen gikk for avslutning, og ballen sneik seg gjennom hele feltet. På bakre stolpe ventet Risa som satte ballen i mål, men etter fem sekunder valgte linjemann å dra opp flagget sitt, og scoringen ble annullert. 

Mer drama like etter. Betten Hansen var oppe med en høy fot i duell med Risa, og han traff backen med toppen av skoa i ansiktet. Direkte rødt kort til Mjøndalen-backen som har en fortid i Odd. 

Med en mann mer presset vi på, og Kitolano sto bak mye av det vi skapte. Igjen brøyt han foran på midten, spilte fri Kaasa som trillet ut til Rashani på venstre. Avslutning ble blokker til corner, men på corneren skulle den endelig sitte. Alle ventet at corneren skulle bli slått inn i boksen, men i stedet trillet Ruud den ut til Kitolano som ventet i returrommet. På direkten fikk han ordentlig klem i ballen og feide den inn bak en sjanseløs Makani. 

Keeperen fikk sin revansje like etter. Kitolano forsøkte seg igjen, men skuddet gikk rett i blokka. Han plukket selv opp andreballen, og spilte ut til Lunding som fikk masse tid til å avslutte. Igjen gikk han for nærmeste, og igjen stoppet Makani han med en flott redning. Likevel gikk vi til pause med ledelse etter en solid omgang. 

Kitolano-showet fortsatte etter hvilen

Odd gjorde et bytte til andre omgang. Kaasa fikk en hard ball i hodet like før pause, og følte seg svimmel i garderoben. Hodeskader tar man ingen sjanser med, og Fredrik Nordkvelle kom inn. 

Omgangens første mulighet var det Odd som fikk etter 54 minutter. Rashani dro seg fint inn i boks og fant Kitolano. Første omgangs store spiller spilte fint fri Lunding, men legget fra dansken i retning Bakenga ble litt for svakt, og Makani kunne enkelt plukke opp kula. Like etter brøyt Risa foran en Mjøndalen-spiller som var på vei fremover, og spilte kula til Hoff. Dagens anker har vært målfarlig denne sesongen, men avslutningen fra 25 meter gikk et godt stykke til side for mål. 

Mjøndalen fikk sjeldent låne ballen, men forsvarte seg kompakt. Rashani fikk en ålreit mulighet etter 63 minutter, men headingen på legget fra Ruud ble enkelt å plukke for en god Makani. 

Like etter den muligheten ville Nornes ha på friske bein. En god Kasper Lunding ble tatt av, og inn kom Kachi. Fikk nesten betalt i form av scoring med ene eneste gang, uten at innbytteren var involvert. Det var høyresiden som kombinerte flott, og Kitolano fant Bakenga i boksen. Dessverre sto spissen i offside da han mottok ballen, så den flotte avslutning opp i nettaket ble aldri tellende. 

Innbytter Kachi skulle nesten få en stor sjanse like etter. Mjøndalen flyttet opp mye folk da de fikk en dødball, men Rossbach bokset innlegget fra Olden Larsen ut, og returområdet ventet Kachi som satte på farta. Han spilte til Kitolano, som fant Rashani, men legget fra kantspilleren ble litt for upresist i retning Kachi som ikke fikk stokket beina ordentlig da ballen havnet litt bak han. 

Det var ikke mye Mjøndalen hadde å by på etter pause, og når de først kom seg over midten sto forsvaret veldig solid. Etter 75 minutter måtte Ruud ryddet opp et skummelt innlegg. Det var vel egentlig det farligste Mjøndalen hadde etter pause, noe som forteller alt om hvor god kontroll vi hadde på kampen. 

Mjøndalen løftet laget sitt litt i håp om å skape situasjoner på vår halvdel mot slutten. Svaret til Nornes var å sette inn mer fart på topp. Inn kom Njie på spissplass, og for et bytte det var.

Innbytteren skulle vise seg frem med en eneste gang. Mjøndalen prøvde å spille seg ut bakfra, men møtte et aggressivt press fra Odd. Njie presset Sell til å miste ballen, og plukket den opp selv. Alene med keeper var han uselvisk og trillet den til Kitolano som enkelt satte inn sitt andre for dagen på blank kasse. 

En meget solid bortekamp fra Odd som hadde full kontroll defensivt, og tidvis var det også mye fint fremover. Neste kamp er allerede til søndag, da venter lillebror i sort og hvitt, Rosenborg, til kveldskamp 20:30. 

Annonse fra Eliteserien: