Avanserte til 3.runde

Bisarr Lauritsen-scoring og klinisk Børven-avslutning sikret avansement i cupen.

ARENDAL startet slik: Leopold Wahlstedt, Jens Skogmo, Dejan Corovic, Reiss Greenidge, Avni Pepa, Ulrik Berglann, Kim Kvaalen, Shariff Cham, Conrad Wallem, Andreas Christensen, Vital Curtis Kaba

ODD startet slik: Sondre Rossbach, Espen Ruud, Odin Bjørtuft, Steffen Hagen, Birk Risa, Joshua Kitolano, Vebjørn Hoff, Jone Samuelsen, Sander Svendsen, Tobias Lauritsen, Elba Rashani

Onsdag kveld var det duket for 2.runde i cupen. Odd tok turen til Arendal for å møte laget med samme navn. Det var ikke en fullsatt Norac stadion i Arendal, men de oppmøtte fikk imidlertid oppleve en bisarr hendelse. Etter en tett og jevn start på kampen fikk Odd sin scoring etter 8 minutter. Arendal-keeper, Leopold Wahlstedt, skulle bare slå en lang ball til en av sine lagkamerater, men Arendals sisteskanse slo ballen rett i hodet på Lauritsen. Ballen gikk i mål - Lauritsen har neppe scoret et enklere mål.         


Bygene og sola hadde hatt en real slåsskamp denne onsdagen, men det så ut til at sola etter hvert trakk det lengste strået. Arendal gjorde en god 1.omgang, og Odd slet med å sette sitt preg på kampen. Etter 18 minutter måtte Rossbach ut i full strekk for første gang, og i kjølevannet av Arendals skuddforsøk fikk hjemmelaget tatt litt tak i kampen. Det var enkelte perioder i kampen der det bokstavelig talt ble stillestående fotball. Rett før pause fikk hjemmelaget – og Berglann - en kjempesjanse. Berglann avsluttet like utenfor målet til Rossbach, og var centimetere unna å utlikne før pause.

Etter en oppskriftsmessig ledelse, på alt annet enn en oppskriftsmessig type scoring, kunne Odd gå til pause. Men Fagermo var neppe over seg av begeistring. Han hadde nok sett for seg at Odd skulle ta mer kommando i kampen, men måtte se et hjemmelag som yppet med Norges nest beste fotballag. Fagermo brukte angivelig pausen på å mane spillerne sine til å være mer offensive. Det tok ikke mer enn et knapt minutt før Odd fikk sin første sjanse etter hvilen. Rashani sin avslutning ble dog enkel å plukke for Wahlstedt.

Rossbach redder A/S
Arendal jaktet scoring, og var det beste laget store deler av kampen. Etter en liten time var det bare en glitrende(!) Rossbach som sørget for at Arendal ikke fikk ballen i mål. 2 meget gode redninger på rappen, før den tredje avslutningen gikk over mål for hjemmelaget. Denne sjansen kom like etter at Rashani var nær scoring på en lobb. Risa satte ballen i mål, men dommer, Marius Lien, mente venstrebacken var for aggressiv i møte med keeper.

Odd spilte på resultat, men er neppe strålende fornøyd med denne kampen. Det var en ergerlig måte å få en baklengs på for Arendal, men scoringen hjalp Odd på veien til 3.runde. Innbytter, Torgeir Børven, fjernet all tvil da han doblet Odds ledelse på slutten – etter en klinisk avslutning. Helt på tampen fikk Stian Michaelsen rødt kort, angivelig for å ha knuffet dommer bort i tilsnakken. Frustrasjonen var et faktum. 0-2 ble sluttresultatet da Odd avanserte til 3.runde.

Annonse fra Eliteserien: