Bakenga ble matchvinner mot Stabæk

Et fantastisk hodestøt sikret den fjerde strake seieren.

Annonse:

Endelig en hel uke med trening igjen for gutta i forkant av kampen mot Stabæk, og da så ikke Nornes noe grunn til å endre på mannskapet som startet mot Rosenborg for en uke siden.

Odd startet kampen best, og var aggressive ut fra startblokkene. Allerede etter fire minutter kom matchens første sjanse. Kitolano mottok ballen fra Ruud, satte opp Hoff som trillet videre til Lunding som slo inn. I boksen kom Kitolano i hundre, og fikk ballen på høyrefoten, men forsøket på volley gikk utenfor målet til Sandberg.

Vi fortsatte å skape sjanser i starten av kampen, men Stabæl lå såpass lavt at det var vanskelig å finne gode alternativer fremover. Odin Bjørtuft tok ansvar og fant Lunding med en pasning mellom back og stopper, men innlegget ble blokkert. Det ble også forsøket til Rashani på den påfølgende corneren. Tre gode muligheter allerede etter 14 minutter.

Stabæk hevet seg litt etter sjansen til Rashani, og fikk et par gode muligheter etter at vi mistet ball i farlig området, men Risa og Hoff ryddet opp i hver sin situasjon. Botheim fikk også en mulighet etter 19 minutter, men forsøket gikk en god meter over mål.

Kampen roet seg etter Botheim sin mulighet, men plutselig smalt det igjen. Etter halvtimen fikk Ruud et drømmelege på frispark etter at Bakenga ble tatt. Skuddet hadde god retning, men Hanche-Olsen fikk ballen i hodet, og Stabæk kunne puste lettet ut.

Stabæk var farlige de få gangene de kom fremover, men defensivt sto hele backrekka meget solid. Like før pause var Odd nære scoring. Holdt trykket oppe etter en dødball, og innlegget fra Ruud var strålende mot Bakenga. Han slang ut foten og fikk den mot mål, men Sandberg reddet mesterlig før han fikk frispark i den påfølgende situasjonen med Birk Risa.

Kampens største mulighet kom etter 42 minutter, og igjen var det vi som fikk mulighet. Kitolano reiv seg løs fra Lumanza, og fosset mot Stabæk sin backfirer. Fant Rashani som tok med seg Risa som kom på overlappen. Bevegelsen i boksen var helt perfekt fra Bakenga, når han først gikk fremover mot første før han trakk seg tilbake. Legget fra Risa var også helt utsøkt, og Bakenga sto på blank goal, men misset med headingen.

En siste mulighet skulle vi få før pause. Ruud fikk fyre fra 18 meter, men Sandberg reddet forsøket og Stabæk var først på returen.

Til tross for en voldsom sluttspurt så gikk altså lagene til pause på 0-0.

Endelig løsnet det for Bakenga

Stabæk åpnet andre omgang best, og fikk frispark på hjørnet av 16-meteren etter fire minutter av den andre halvdelen. Forsøket til Bohinen var hardt og ballen flakket på vei mot mål. Rossbach sto på rett sted og bokset den unna.

Starten på omgangen var preget av mye frispark begge veier. Risa testet skuddfoten fra 26 meter, men forsøket gikk en liten halvmeter utenfor stolpen til Sandberg.

Ingen av lagene klarte å skape særlig mot etablert det første kvarteret i omgangen, og det ble mye nesten i det offensive for begge lagene. Varmen spilte nok sin rolle i det. Nornes så grunn til å gjøre endringer, og satte på rutine. Fredrik Nordkvelle kom inn for Kasper Lunding, og da flyttet Kaasa seg opp igjen på høyrekanten.

Byttet gav Odd ny energi, og vi tok over kampen igjen. Lange, gode angrep mot etablert slik vi gjorde i første omgang. Det betalte seg i en dobbelcorner, og på den siste skulle den endelig sitte. Corneren til Ruud var perfekt slått på første stolpe, der kom Bakenga som satte ballen i mål med hodet via lengste stolpe. Et herlig hodestøt.

Stabæk flyttet opp laget, og fikk naturligvis et lite press på oss etter scoringen. Rossbach reddet bra fra Kinoshita like etter scoringen. Et forsøk han skal ta, men det var en frekk avslutning fra innbytteren, som scoret mot oss i generalprøven før sesongen.

Når Stabæk først mistet ballen så gikk det lange perioder uten at de fikk låne den. Fantastiske kombinasjoner og trekanter mellom Odd-spillerne som virkelig leverte frispilling av høy klasse i denne kampen. Det førte også til en mulighet etter at god jobb fra Kitolano. Han fant Kaasa på høyre og innlegget var veldig bra, men ingen klarte å få en fot på ballen som gikk gjennom hele feltet, 3-4 meter unna målet til Stabæk.

Det var Odd som fortsatte å skape sjansene i kampen, og etter 83 minutter kunne Nordkvelle ha avgjort matchen. Sandberg glapp corneren fra Ruud, og ballen spratt ned til Nordkvelle. Han fikk bra klem i avslutning, men på streken sto en Stabæk-spiller og reddet.

Målscorer Bakenga ble byttet ut med fem minutter igjen å spille, og inn kom Bilal Njie på topp. Det var også han som beinet vekk corneren fra Stabæk de fikk like etter han kom inn. Han var også delaktig i en stor Odd-sjanse etter 88 minutter. Njie vant den første duellen, og i samarbeid med Rashani fikk de to ballen videre til Nordkvelle som avsluttet med venstre fra skrått hold, men forsøket gikk i nettveggen.

I det vi gikk inn i fire minutter overtid byttet Nornes igjen. Ut med Markus Kaasa som lå nede med krampe like før, og inn med Kachi for å gi oss enda mer fart på kontringer. Stabæk skapte noen situasjoner på dødballer mot slutten, men vi forsvarte oss heroisk og holdt unna. Tre nye poeng til Nornes og hans gutter med den fjerde strake seieren.

Neste kamp er om en uke, da kommer Kristiansund på besøk til Skagerak Arena klokken 18:00!