Bamba avgjorde kampen i Bergen

Daouda Bamba ble tungen på vektskålen da Odd gikk på et knepent tap i Bergen.

Fredag kveld var det duket for ny kamp i Eliteserien. Øynene var rettet mot Brann Stadion, der Brann og Odd åpnet 28. serierunde. Det går med andre ord mot sesongslutt i årets utgave av Eliteserien, i det som trygt kan kategoriseres som en veldig god sesong for Odd. I fredagens kamp startet Odd bra. Vebjørn Hoff var våken og benyttet bakrommet. En uheldig berøring gjorde imidlertid at innlegget enklere ble blokkert.Etter et drøyt kvarter fikk Brann og Veton Berisha ballen i mål, men Berisha var et par centimetere for ivrig og ble korrekt avblåst for offside. Odd slapp med skrekken, og etter et påfølgende press fra hjemmelaget, klarte Odd å diktere tempoet mer i en periode. I kjølevannet av et frispark som ble svinget inn for Odd, kom Branns keeper, Håkon Opdal, ut i feltet og plukket ballen. Hjemmelagets keeper satte i gang Koomson med en lang og direkte ball, men avslutningen ble aldri truende for Rossbach. Fredrik Semb gjorde en glitrende jobb med å forstyrre Brann-spilleren i skudd-øyeblikket.

Odd kjempet godt
Odd forsvarte seg godt og spesielt i egen 16-meter ofret spillerne alt. Det er tydelig å se at dette er et lag som gjør alt for Odd. Veton Berisha fikk en god sjanse senere i omgangen, men maktet ikke å få ballen mellom stengene. På tampen av omgangen fikk Odd frispark på Branns halvdel. Elba Rashani slo en meget god og smart ball inn, men etter litt klabb og babb fikk vertene klarert.

Selv om det ikke var en høydare av en første omgang, viste Odd at medalje er noe som står høyt. I pausen gjorde Dag Eilev Fagermo et bytte. Fredrik Semb gikk ut, og inn kom hurtige Bilal Njie. Sistnevnte fikk demonstrert farta si da han sendte Fredrik Haugen på løpetur, men rødtrøyenes stoppere forsvarte seg godt og satte en stopper på den hurtige kantspilleren. Brann skapte et trykk mot Rossbach og hans mål, men stod godt imot. 74 minutter ut i kampen fikk hjemmelaget til slutt hull på byllen. Daouda Bamba plasserte seg godt, og med litt marginer på sin side, falt ballen til feil mann sett med odd-øyne. I boksen gjorde Bamba ingen feil og satte ballen i mål bak en sjanseløs Rossbach.

Flere scoringer fikk vi ikke på Brann Stadion. Dermed gikk Odd på et knepent 1-0-tap, men medaljekampen lever i beste velgående. Nå venter en landslagspause før Odd tar imot Tromsø på Skagerak Arena.

Annonse fra Eliteserien: