Begredelig hjemmeavslutning

Odd klarte aldri å gi Stabæk motstand i en kamp som raskt går i glemmeboka.

Annonse:

Årets siste hjemmekamp sto for døren. Odd tok i mot Stabæk på eget gress, i det som for Stabæk sin del var en særdeles viktig kamp for å overleve i Eliteserien. Odd på sin side kunne med seier – og hell – rykke 2 plasser opp; til 5.plass. Om det skulle herske noe tvil rundt Stabæks geografisk, kom de tilreisende med svært nyttig fakta; «Ja, vi er Stabæk fra Bærum…Stabæk fra Bærum!»


Før kampen fikk Joshua Kitolano og Vebjørn Hoff to fortjente bemerkninger, for henholdsvis årets gjennombrudd og årets spiller. Det store spørsmålet var om Odd kunne gjøre «Stabæk fra Bærum» om til «Stabæk fra Obos». Med Odd-seier ville gjestene etter alle solemerker rykke ned. Det ville ikke gjestene ha noe av.

Drømmestart for gjestene
Odd startet kampen lovende med 2 store sjanser i løpet av de første 8 minuttene. Elba Rashani og Martin Broberg hadde begge gode skuddmuligheter, men Marcus Sandberg i Stabæk-buret fikk rensket unna. Stabæk var dødelig effektive. Deres første sjanse kom etter 10 minutter, og endte i nota. «Ohi» la inn til Brynhildsen som kunne skli inn 0-1 i regnværet på Skagerak Arena.

Bilal Njies bror, Moussa Njie, spiller på Stabæk. Han har i likhet med broren sin 2 ultrakvikke bein. Moussa skapte en hel del store sjanser. Forsøket i tverrliggeren etter 25 minutter var den største. Etter en liten halvtime var Torgeir Børven overraskende alene i Stabæks 16-meter, men spissen vår fikk ikke noe ut av muligheten. Like før pause fikk Rashani en enorm mulighet, men kantspilleren

Odds Vebjørn Hoff (på bakken) og Stabæks Moussa Njie i eliteseriekampen i fotball mellom Odd og Stabæk på Skagerak Arena.Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
Odds Vebjørn Hoff (på bakken) og Stabæks Moussa Njie i eliteseriekampen i fotball mellom Odd og Stabæk på Skagerak Arena.Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

maktet ikke å presse ballen under tverrliggeren.

Da Nornes skulle oppsummere 1.omgang i pausen var det ingen tvil om at Odd ikke leverte godt nok. Innen timen var passert var både Fredrik Nordkvelle og Tobias Lauritsen kommet innpå, til fordel for Martin Broberg og Torgeir Børven. Odd spilte seg opp etter pause, men skapte ikke for mange sjanser.

Jula kom tidlig i år
70 minutter ut i kampen satte Eliteseriens toppscorer, og Stabæks spiss, Franck Boli, ballen i nettet etter at Rossbach glapp ballen i kjølevannet av et frispark. Franck Boli var på rett plass til rett tid da han skled ballen opp i nett-taket etter å ha plukket opp ballen til Demidov. 0-2. Det tok ikke lang tid før «Ohi» økte til 0-3. «Ohi» tok med seg ballen, og fikk fri vei da Bergan snublet som førsteforsvarer. Alene med Rossbach hadde spissen få problemer med å punktere kampen og dermed var 0-3 et faktum.

Dette var ikke avslutningen vi hadde sett for oss. Vi vil likevel rette en stor takk til alle som har fulgt Odd på Skagerak Arena denne sesongen!

Annonse fra Eliteserien: